Įkvėpk! Judėk! Pailsėk!

Įkvėpk! Judėk! Pailsėk!

Judėjimas yra gyvybės, veiklumo ir aktyvumo požymis. Fizinis aktyvumas yra svarbi sveikos gyvensenos dalis. Judėjimo nauda ženkli tiek jaunam, tiek senam.

Šakių sporto klubas „Audra“ įgyvendino Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektą „Įkvėpk! Judėk! Pailsėk!“, kurio tikslas buvo psichikos sveikatos stiprinimas per fiziškai aktyvią veiklą, pasirenkant priimtiniausią sportavimo formą. Tad visus norinčius Šakių rajono gyventojus į sporto klube organizuojamas veiklas kvietė jau nuo rugsėjo mėn. Čia sau priimtiną ir mielą veiklą atrado kiekvienas atėjęs. Vaikai ir suaugę rinkose aktyvesnes sporto šakas – dziudo/grappling ir kikbokso treniruotes, treniruoklių salės užsiėmimus, senjorai ir neįgalieji daugiau sveikatingumo mankštų užsiėmimus. Kiekvienam sportuojančiam buvo parenkami pagal jų galimybes ir poreikius atitinkantys pratimai bei priemonės, papildomai įsigytas ir sportinis inventorius.

Projekto metu buvo suplanuotas ir sporto renginys, tad sporto klubas „Audra“ prieš paskutinę gruodžio savaitę pakvietė klube sportuojančius senjorus ir neįgaliuosius į vienos dienos sveikatingumo renginį – kalėdines sporto varžybas. Varžybų diena prasidėjo nuo sveikatingumo mankštų užsiėmimo su tempimo, atsipalaidavimo pratimais, vėliau senjorai ir neįgalieji rungtyniavo ir varžėsi tarpusavyje 5 rungtyse: planko, atsispaudimų, atsilenkimų, lankų metimo ant kūgelio ir pupų maišelių metimo į lanką. Puiki nuotaika, garsūs palaikymo šūksniai ir azartas įsuko į rungčių ratą visai visus dalyvius. Susumavus visų rungčių rezultatus pirmąsias vietas jaunesnių moterų ir vyrų tarpe iškovojo Marina Liutkaitienė ir Gediminas Šniepis, vyresniųjų tarpe – Ramutė Suchockienė ir Viktoras Šakėnas. Antrosios vietos atiteko Vydai Rakickienei ir Juozui Kanapeckui. Likusieji dalyviai buvo apdovanoti trečiųjų vietų medaliais. Visiems dalyviams įteiktos ir saldžios šventinės dovanėlės.

Neabejojame, kad fiziškai aktyvus žmogus paprastai būna žymiai laimingesnis ir emociškai stabilesnis nei nesportuojantis. Juk puiki emocinė sveikata yra laimingo gyvenimo pagrindas. Tad visus norinčius geriau jaustis ir prasmingai praleisti savo laisvalaikį, kviečiame prisijungti į sporto klube „Audra“ organizuojamus sporto užsiėmimus.

Close Menu