Europos judumo savaitė drauge su sporto klubu „Audra“

Europos judumo savaitė drauge su sporto klubu „Audra“

Rugsėjo 16-22 dienomis buvo minima Europos judumo savaitė, kurią užbaigė diena be automobilio, todėl Šakių rajono visuomenės sveikatos biuras su Šakių sporto klubu „Audra“ pakvietė visus norinčius mesti sau, draugams ar artimiesiems iššūkį ir sudalyvauti azartiškose, ir įtraukiančiose miesto orientacinėse ėjimo varžybose. Tai pirmosios tokios orientacinės ėjimo varžybos organizuotos Šakiuose ir skirtos rajono gyventojams.
 
Šio žaidimo tikslas – surasti nurodytus 12 žymių objektų esančių Šakių mieste ir su savo komanda prie jo nusifotografuoti bei pirmiesiems sugrįžti į finišo vietą. Visi dalyviai gavo lapus su objektų foto. Ėjimo varžybų maršrutas apie 5 km.
 
Dar prieš startuojant Visuomenės sveikatos biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas visiems susirinkusiems ne tik trumpai priminė renginio esmę, bet ir palinkėjo smagių akimirkų bei saugių paieškų išdalindamas kiekvienam dalyviui po atšvaitą. O Kęstutis Smirnovas pristatęs taisykles davė startą varžybų pradžiai. Visi dalyviai pakylėti, entuziastingai nusiteikę tik sulaukę starto signalo suskubo į objektų paieškas. Jau po 51 min. sukaitę, bet labai laimingi pasirodė pirmieji dalyviai su visais surastais objektais, tuo tarpu paskutiniai finišą pasiekė po 1 val. ir 10 min.
 
Dalyviai buvo suskirstyti į 4 grupes:
1) iki 10 m.;
2) 11-18 m.;
3) suaugę;
4) šeimos.
 
Visi laimėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais ir prisiminimo dovanėlėmis bei jiems padėkota už drąsą dalyvaujant varžybose. Organizatoriams pati geriausia dovana buvo dalyvių šypsenos ir patirti įspūdžiai.
 
Gražios iniciatyvos visada skatina ir toliau tęsti pradėtą veiklą, tad tikimasi, kad tradicija tapsiančios orientacinės ėjimo varžybos jau kitąmet prikvies dar daug daugiau dalyvių.
Close Menu