Įgyvendintas projektas „Fizinis aktyvumas – būtinas sveikos gyvensenos veiksnys“

Įgyvendintas projektas „Fizinis aktyvumas – būtinas sveikos gyvensenos veiksnys“

Šakių sporto klubas „Audra“ nuo 2021-08-01 iki 2023-07-31 įgyvendino Sporto rėmimo fondo projektą pavadinimu „Fizinis aktyvumas – būtinas sveikos gyvensenos veiksnys“, kuris buvo bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Projekto tikslas buvo – siekti kuo daugiau vaikų ir jaunuolių, suaugusiųjų, senjorų ir neįgaliųjų asmenų įtraukti į fizinį aktyvumą, stiprinant jų sveikatą, fizinį pajėgumą, taip sudarant lygias sąlygas (mažinant jų socialinę atskirtį) ir garantuojant jų saugų laisvalaikio užimtumą organizuotais sportiniais užsiėmimais, vasaros stovyklomis bei suteikiant reikalingą pasiruošimą sportininkams dalyvauti įvairiose varžybose.

Šiuo projektu siekėme spręsti mažo fizinio aktyvumo problemą ir į veiklas kvietėme įsitraukti įvairaus amžiaus Šakių rajono gyventojus. Mažas fizinis aktyvumas nėra vien tik mūsų krašto problema, tai globalus reiškinys, tačiau pagrindinės problemos, dėl kurių dalis gyventojų vis dar išlieka fiziškai neaktyvūs, yra pačių gyventojų pasyvumas – žmonės renkasi tai, kas jiems patogu, o ne tai, kas naudinga. Juk fizinis aktyvumas neturi tapti prievarta ar kančia, tai turi būti malonus, individualiai pasirinktas įprotis, be kurio neįsivaizduojamas gyvenimas, nes fizinė veikla gerina darbingumą ir išvaizdą, padeda puikiai praleisti laisvalaikį su šeima, draugais ar bendraminčiais. Įgyvendinamo laikotarpio metu į veiklas įsitraukė apie 430 Šakių rajono (ir ne tik) gyventojų, kurie turėjo galimybę pasirinkti jiems artimiausią ir mieliausią veiklą: kovos menus, treniruoklių salės užsiėmimus ar sveikatingumo mankštų – jogos užsiėmimus. Dalyvių amžius nuo 4 m. iki 84 metų. Visur sportuojančių laukė kvalifikuoti ir savo sritį išmanantys sporto treneriai, kurie ne tik sudarinėdavo sportuojantiems programas, padėjo jiems ruoštis rajoninėms ir tarptautinėms varžyboms, bet ir konsultuodavo sportuojančius jiems rūpimais klausimais susijusiais su sveika mityba, papildų ar vitaminų vartojimu.

Per projektinį laikotarpį buvo organizuotos atvirų durų dienos, išdalintos skrajutės apie klube vyksiančius užsiėmimus, paruošti  ir iškabinti plakatai Šakių rajono informaciniuose stenduose bei skelbimai vietinėje spaudoje. Įsigytas sportinis inventorius: pasipriešinimo gumos, įvairaus stiprumo pasipriešinimo gumų komplektas ir treniruočių suoliukas. Taip pat metų eigoje organizavom ir dalyvavom įvairiuose sporto renginiuose (sporto festivaliuose, varžybose, turnyruose, čempionatuose, bendro fizinio pasirengimo varžybose), bendradarbiavome su vietos organizacijomis (klubais, mokyklomis), didelį dėmesį skyrėme senjorams ir neįgaliesiems, sudarėme jiems sąlygas atskiram treniruočių laikui treniruoklių salėje. Visi norintys galėjo du kartus per metus atlikti fizinio pajėgumo testus ir stebėti savo asmeninius pokyčius.

Džiugu, kad per porą metų į sporto klubo „Audra“ organizuojamas veiklas įsitraukė didelis būrys vietos bendruomenės narių, kurie ne tik tapo fiziškai aktyvesni, bet ir po truputėlį susiformavo naujus sveikos gyvensenos įpročius. Viliamės, kad įdėtas abipusis darbas veltui nenueis ir visi entuziastingai sugrįš į užsiėmimus rudenį.

Close Menu