Aktyvaus laisvalaikio sporto stovykla „JUDĖK“ drauge su ŠRSKS

Aktyvaus laisvalaikio sporto stovykla „JUDĖK“ drauge su ŠRSKS

Liepos 10 – 14 d. Šakių r. sporto klubų sąjunga organizavo aktyvaus laisvalaikio vaikų sporto stovykla „JUDĖK“, kurią dalinai finansavo Šakių rajono savivaldybė.

Šios stovyklos tikslas – vaikų ir jaunimo sveikatos išsaugojimas ir stiprinimas, įtraukiant juos į organizuojamas veiklas, taip garantuojant prasmingą rajono vaikų vasaros užimtumą per sportą ir edukacinius-pažintinius užsiėmimus.

Į stovyklą susirinko labai smalsūs, imlūs ir sportiški vaikai, kurie penkias dienas skyrė naujoms pažintims, žinioms ir patirtims įgyti. Dieną stovyklautojai pradėdavo pasikalbėjimais apie atliktus gerus darbus, apie praėjusios dienos veiklas ir įspūdžius. Vėliau sekdavo mankšta, žaidimai, estafetės arba išvykos po Šakių rajoną ir šiek tiek toliau.

Stovyklos metu vaikai lankėsi Šakių policijos komisariate, kur pareigūnė labai išsamiai papasakojo apie vaikų saugumą ne tik važiuojant dviračiais ar paspirtukais, bet ir kaip saugiai elgtis prie vandens telkinių, ką daryti ir kaip elgtis iškilus pavojui. Taip pat apžiūrėjo ir „pasimatavo“ pareigūnų liemėnėmis, turėjo galimybę iš arti pamatyti policijos pareigūnų darbo „įrankius“. Apsilankius Šakių rajono Visuomenės sveikatos biure, stovyklautojai buvo supažindinti su dantukų priežiūra. Smalsiai stebėjo ir tuo pačiu mokinosi, kaip teisingai išsivalyti dantukus, ko nevertėtų daryti ir kaip juos saugoti. Šmaikštūs palyginimai ir skambios frazės apie dantukus paliko didelį įspūdį.

Daug puikių emocijų vaikai patyrė mokindamiesi žaisti badmintoną drauge su Šakių Kisk nariais, kurie išmokino ne tik teisingai laikyti raketę, bet ir kaip išmesti skraiduką, kaip jį atmušti. Ir kiek daug pastangų prireikė suorganizuotose mini badmintono varžybose, kur pergales bandė iškovoti komandomis. O tuo tarpu sporto laisvalaikio klubo „Vėjas“ vadovas vaikus supažindino su dviračių sportu ir suorganizavo slalomo varžybas. Koordinacija, kantrybė ir neskubėjimas visada vainikuojamas pergale.

Stovyklautojams buvo suorganizuotos dvi išvykos: į Lukšius ir Kazlų Rūdoje esantį STHIL virvių parką. Lukšiuose vaikai aplankė Zanavykų muziejų, drauge su gide pasigrožėjo Zyplių dvaru, daug žaidė ir rungtyniavo organizuotuose estafetėse. Kazlų Rūdoje jėgas išbandė virvių parke, kur pagal savo gilimybes galėjo pasirinkti tinkamas trasas medžiuose ir jas be baimės įveikti.

Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai užbaigė varžybomis, kurių metu turėjo varžytis su savo draugais ir įrodyti savo vikrumą, greitumą bei ištvermę. Visi stovyklos dalyviai buvo apdovanoti medaliais, diplomais.

Dėkojame visiems, kurie mus rėmė, palaikė ir priėmė, tai Šakių rajono savivaldybei, Zanavykų muziejaus darbuotojoms, Zyplių dvaro darbuotojoms, Šakių r. policijos komisariato darbuotojai, Šakių autobusų parkui, Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biurui, kavinei-picerijai “Kiba”, UAB “Art Glacio”, Šakių Kisk nariams bei sporto laisvalaikio klubo „Vėjas“ vadovui.

 

Close Menu