Vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“ Šakiuose

Vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“ Šakiuose

Birželio 26-30 dienomis Šakių sporto klubas „Audra“ organizavo vaikų vasaros sporto stovyklą „Audringieji“ Šakiuose. Šioje stovykloje vaikai ne tik sportavo, pramogavo, bet ir keliavo, susipažino su profesijomis, užmezgė draugystės ryšius.

Į stovyklą susirinko draugiški, linksmi, sportiški vaikai. Stovyklautojų kiekvieną dieną laukdavo vis nauji išbandymai, užduotys ar pažintys. Jau pirmąją stovyklos dieną vaikai susipažino vieni su kitais, susikūrė stovyklos taisykles, pasiskirstė komandomis ir joms sugalvojo pavadinimus, išbandė kovos menus (išmoko keletą savigynos veiksmų), rungtyniavo estafetėse, sportavo Šakių miesto sporto erdvėse, žaidė judriuosius žaidimus. Antroji stovyklos diena buvo skirta išvykai, tad drauge su vaikais keliavome į Kauną „Jump Space“ batutų parką, kur judesys liejosi per kraštus. Batutų parke buvo lavinama koordinacija, lankstumas, šoklumas, pusiausvyra, taip pat turėjo jausti ir stebėti aplinką, kad patys nesusižeistų ir kitų neužgautų. Trumpai stabtelėjo Zapyškyje prie bažnytėlės, ten ir papietavo, pasigrožėjo gražiu gamtovaizdžiu. Trečioji stovyklos diena buvo skirta profesijoms. Tad dieną pradėjome rytine mankšta salėje. Po jos stovyklautojai apsilankė Šakių rajono policijos komisariate, kur vaikams pareigūnė Aušra Mockevičiūtė sutiko papasakoti apie saugumą. Laikas komisariate prabėgo labai greitai, nes paliestos temos buvo labai įdomios (pradedant tema apie kelių eismo dalyvių saugumą ir baigiant elektroninėmis cigaretėmis), o ir vaikai turėjo ką papasakoti bei paklausti. Po pietų keliavome į Šakių rajono savivaldybę, pas merą Raimondą Januševičių, kuris mielai papasakojo apie darbą savivaldybėje ir atsakinėjo į smalsių stovyklautojų klausimus, diskutavo. Išties pabūti mažuoju tarybos nariu buvo labai smagu. O likusį stovyklos laiką praleidome treniruoklių salėje. Ketvirtoji stovyklos diena prabėgo Plokščiuose, kur vaikai aplankė Šventaduobę, pasigrožėjo nuostabiu vaizdu nuo apžvalgos aikštelės, pabraidžiojo po Vaiguvos upę-gatvę, įkopė į piliakalnį, o Nemuno pakrantėje žaidė loginį ir orientacinį žaidimus, mėtė/spardė kamuolį, pasiilsėjo ten esančiuose gultuose. Paskutinę stovyklos dieną spėjome aplankyti ir Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą, kuriame specialistė Kristina Damijonaitienė išdėstė paskaitą „Gyvybę gelbstintys mokymai“. Jų metu vaikai mokinosi suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam atliekant 5 gaivinimo ciklus ir suteikti pagalbą užspringusiajam. Gautos žinios labai naudingos ir reikalingos. Po paskaitos vaikai savo ištvermę išbandė gimnazijos stadione, o vėliau sugrįžus į klubą vyko pačios tikriausios asmeninės rungtys: priešininko išstūmimas už ribos, virvės traukimas ir atsispaudimai.

Visi stovyklos dalyviai buvo apdovanoti medaliais ir diplomais, padėkota už nuoširdumą, draugiškumą ir smalsumą.

Sporto klubas „Audra“ dėkoja visoms įstaigoms, kurios sutiko priimti mūsų stovyklautojus. Taip pat UAB „Šakių autobusų parkas“ už saugias keliones, o kavinei KIBA už sotų ir skanų maistą, įmonei UAB „Art Glacio“ už skaniausius ledus, vaikų tėveliams už pasitikėjimą, o treneriui už puikiai organizuotus užsiėmimus.

Stovykla “Audringieji” vyko pagal įgyvendinamą projektą “Sporto renginių ir stovyklų organizavimas” bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Close Menu