Vaikų vasaros sporto stovykla Palangoje

Vaikų vasaros sporto stovykla Palangoje

Rugpjūčio 22-26 dienomis Palangoje vyko vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“. Šioje stovykloje savo sportines žinias ir atlikimo technikas gilino sporto klubo „Audra“ sportininkai, taip pradėdami ruoštis naujajam kovos menų sezonui ir jo metu vyksiančioms varžyboms, turnyrams bei čempionatams.

Į stovyklą susirinko labai imlūs, draugiški, nuolat besišypsantys ir ištvermingi vaikai. Nors stovyklos programa buvo labai įtempta, bet jos metu netrūko pasivaikščiojimų po Palangos miestą (aplankėme Palangos tiltą, pasigrožėjome vakarine Basanavičiaus gatve, pasivaikščiojom po šalia esantį Birutės parką, užkopėm pasidairyti į ant Birutės kalno stovinčią koplyčią, lurdą), daug maudynių šaltose Baltijos jūros bangose bei smagių žaidimų paplūdimyje. Stovyklautojai gerai paprakaitavo ne tik per treniruotes, bet ir žaisdami orientacinį žaidimą, o peno smegenims davė vakare vykę loginiai žaidimai.

Vaikai kiekvieną dieną turėdavo po dvi treniruotes, kurias vedė tiek stovyklos vadovai, tiek atvykę svečiai-treneriai. Visos treniruotės prasidėdavo apšilimu, palaipsniui pereinant prie technikos ir galiausiai kovų porose. Žinant, kad kiekvieną dieną saulė kaitino per 30 laipsnių karščio – tokios intensyvios treniruotės tapo tikru iššūkiu visiems. Antrąją stovyklos dieną sportininkai abiejų treniruočių metu buvo supažindinti su Brazilišku džiudžitsu. Kai kam tai buvo visai nauja, kiti jau buvo susipažinę su šia kovos menų šaka. Trečiąją stovyklos dieną stovyklautojams treniruotę pravedė svečias iš Brazilijos Iran Mascarenhas (BJJ 5 laipsnio juodas diržas), kuris yra išties puikus mokytojas bet kokio lygio sportininkams – tiek pradedantiesiems, tiek profesionalams. Jo treniruotės pasižymėjo dideliu intensyvumu, paliko neišdildomus įspūdžius. O kūnui ir sielai atsigauti po tokios treniruotės padėjo jogos trenerė Aušra, kuri užsiėmimą pravedė pajūryje. Ketvirtąją dieną rytinę treniruotę pakeitė sveikatingumo mankšta, kurios metu sportininkai mokinosi teisingai kvėpuoti atliekant įvairius pratimus, šiek tiek atsipalaiduoti po intensyvių sportinių užsiėmimų. Vis tik teisingas kvėpavimas yra labai svarbus kovos metu. Tuo tarpu popietinė treniruotė buvo skirta daugiau technikai kojoms. Penktą dieną pradėjome lengva treniruote, kurios pabaigoje vyko vaikų vasaros sporto stovyklos „Audringieji“ diplomų įteikimas. Atsisveikinimui su jūra pasilikom mini išvyką prie gamtos paveldo objekto – Olando kepurės, kur dar kartą įkvėpę gryno oro ir galutinai išvargę visi patraukėme namo.

Dėkojame stovyklos treneriams už puikias treniruotes, nuotaiką, puikiai organizuotą sporto stovyklą. O UAB „Šakių autobusų parkui“ už saugią kelionę.

Ši stovykla, tai projekto “Sporto renginių ir stovyklų organizavimas” bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

 

Close Menu