Sporto ir gerų emocijų stovykla Palangoje

Sporto ir gerų emocijų stovykla Palangoje

Rugpjūčio 15-19 d. Šakių sporto klubas „Audra“ organizavo vasaros sporto stovyklą „Audringieji“ senyvo amžiaus žmonėms ir neįgaliesiems Palangoje.

Atvykimo dieną skaniai papietavę ir įsikūrę viešbutyje, atgavę jėgas po kelionės, stovyklos dalyviai buvo supažindinti su stovyklos taisyklėmis, dienotvarke, aptarė galimas rizikas susijusias su sveikata tokiu oru, taip pat kaip valdyti individualų fizinį krūvį ir pan. Tad jau pirmojo užsiėmimo metu visi keliavo iki jūros ant Palangos tilto. Pirmosios išvykos/užsiėmimo pagrindinis tikslas ir buvo – įvertinti stovyklos dalyvių fizinį pajėgumą.

Visas penkias stovyklos dienas senjorai ir neįgalieji leido išties labai aktyviai. Nors saulė kaitino be gailesčio, tačiau tai nesutrukdė sportinei veiklai. Gal kiek lengviau nei kad buvo planuota, bet su šypsena, keletu prakaito lašelių, gera nuotaika, o kartais net ir „su daina“ stovykla buvo įveikta. Stovyklautojai dalyvavo įvairių mankštų užsiėmimuose tiek sporto salėje, tiek gamtoje ir pajūryje. Rytinių treniruočių metu atliko taikomosios fizinės veiklos (senjorams/neįgaliesiems) pratimus, taip pat buvo lavinamos judesių koordinacijos, pusiausvyros ir lankstumo fizinės ypatybės. Užsiėmimų metu lauke mėgavosi fizinių pratimų kompleksu pasitelkdami kėdes ir bene daugiausiai susidomėjimo sulaukė pasivaikščiojimai su šiaurietiškomis lazdomis. Jų pagalba išvaikščiotas Birutės parkas, apžiūrėtos ten esančios skulptūros, koplytėlės, muziejus, ežerėlių pakrantės. Tuo tarpu mankštos pajūryje vyko nuotaikingai, su pašmaikštavimais, saulės voniomis ir pasinėrimu į šaltas Baltijos jūros bangas. Vakarai skirti kultūriniam pažinimui: pasivaikščiojimui grupelėmis po vakarėjančią Palangą, saulės palydėjimas ar Rotondoje vykstančių orkestro koncertų pasiklausymas.

Paskutinę stovyklos dieną visiems stovyklautojams buvo įteikti dalyvių diplomai, taip pat pasidžiaugta senjorų/neįgaliųjų entuziastingumu, besiliejančia energija, noru sportuoti, pažinti ir išmokti.

Dėkojame treneriams už puikias treniruotes, puikiai organizuotą sporto stovyklą, šmaikštumą ir kaip daugelis sakė – nuoširdumą. O UAB „Šakių autobusų parkui“ už saugią kelionę.

Ši stovykla, tai projekto “Sporto renginių ir stovyklų organizavimas” bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Close Menu