Startavo vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Startavo vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Vasara – atostogų metas. Metas, kai laiką gali leisti fiziškai aktyviai, linksmai, saugiai, susirasti būrį naujų draugų, „pabusti“ iš pasyvaus meto ir siekti naujų tiklsų. Tą puikiai pasiekė ir įgyvendino Šakių sporto klube „Audra“ liepos 12 – 16 d. vykusi vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“ .

Organizatoriai labai džiaugėsi sulaukę tokio didelio susidomėjimo šia stovykla. Norinčių buvo tiek daug, kad visų sutalpinti tiesiog buvo neįmanoma. Daugelis tėvų dar užrašant vaikus į stovyklą akcentavo, kad nori savo atžalas atitraukti nuo telefonų ir kompiuterių, skatinti daugiau judėti ir laiko leisti gryname ore.

Taigi į stovyklą susirinko gausus būrys vaikų pasiruošusių visą savaitę praleisti ne tik aktyviai sportuodami, žaisdami, keliaudami, bet ir susirasdami naujų draugų. Stovyklos metu vaikai susipažino su kovos menais (dziudo, grappling), daug sportavo, dalyvavo komadinėse estafetėse, orientaciniame (loginiame) žaidime, žaidė futbolą, kvadratą, aplankė Šakių mieste esančias sporto erdves ir ten išbandė savo jėgas. Taip pat susipažino su gaisrininko profesija, lankėsi Sudargo piliakalniuose. Kiekvieną rytą pradėdavo gerų darbų aptarimais, įspūdžių pasidalinimais, išklausydavo naujas „namų darbų“ užduotis. Paskutinę stovyklos dieną vyko varžybos, kurių metu turėjo įveikti įvairias rungtis, jų metu nugalėti save, vėliau ir savo priešininką. Visiems stovyklos dalyviams buvo įteikti diplomai ir medaliai.

Dėkojame stovykloms vadovams už turiningas veiklas, Šakių priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai už šiltą priėmimą, kavinei „Kiba“ už skanų maistą, J.ir K. Kulikauskams už padovanotą pramogą vaikams, MB „Kaguvava pramogos vaikams“ už pastatytą batutą, Šakių autobusų parkui už saugią kelionę. Visiems stovyklos vaikams už šypsenas, o jų tėveliams – už pasitikėjimą mumis.

Projekto „Fizinis aktyvumas – geriausias žmogaus „pirkinys““ vasaros sporto stovykla „Audringieji“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Šiuo projektu siekiama kuo daugiau vaikų ir jaunuolių, suaugusiųjų, senjorų ir neįgaliųjų asmenų įtraukti į fizinį aktyvumą, stiprinant jų sveikatą, fizinį pajėgumą, taip sudarant sąlygas ir garantuojant jų saugų laisvalaikio užimtumą organizuotais sportiniais užsiėmimais, vasaros stovyklomis bei suteikiant reikalingą pasiruošimą sportininkams dalyvauti įvairiose varžybose.

Close Menu