Aktyviai prabėgusi vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Aktyviai prabėgusi vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Rugpjūčio 3-7 d. Šakių sporto klube „Audra“ šurmuliavo dieninė vasaros sporto stovykla „Audringieji“, į kurią noriai susirinko, ne tik 20 ištikimiausių sporto klubo sportininkų, bet ir smalsumo vedami Šakių rajono vaikai ir jaunimas. Šiuo projektu buvo siekiama plėtoti vaikų socialiai prasmingą vasaros užimtumą per sportą ir pažintinius-edukacinius užsiėmimus, taip formuojant pozityvų vaikų požiūrį į fizinį aktyvumą.

Vasaros stovyklos metu vaikai ir jaunimas aktyviai įsitraukė į fizinę veiklą ne tik sportuodami, bet ir keliaudami. Stovyklautojai dieną pradėdavo pašnekesiais, būsimos dienos veiklos aptarimu ir žinoma sportinėmis treniruotėmis, kuriose ugdėme gebėjimą būti ryžtingiems, drąsiems, atkakliems, vikriems. Veiklos metu susipažino su dziudo, išbandė savo jėgas imtyniaudami, rungtyniaudami tarpusavyje, piešė, žaidė žaidimus, kuriuose reikėjo pasirinkti tinkamą taktiką laimėjimui, daug juokės ir išdykavo. Smagius žaidimus pravedė VšĮ „Savęs pažinimo studijos“ vadovė ir jogos trenerė Daiva Piečaitytė, padėjusi vaikams išgirsti tuos garsus, kurių įprastai negirdi, „iškepti“ pačią gardžiausią picą, tapti puikiais „vairuotojais“.

Vaikai su vadovais daug keliavo, kas pareikalavo iš jų ne tik atidumo, budrumo, bet ir fizinės ištvermės. Organizuotame mini ture po Šakius, aplankėme erdves, kuriose galima sportuoti, smagiai praleisti laiką. Gelgaudiškyje dalyvavome patyriminėje edukacinėje programoje „Taip kvepia medus“, kurios metu labai daug sužinojome apie bitelių gyvenimą, buvo galimybė tapti bitininko pagalbininkais, patiems išsukti medų ir jo paragauti. Netrūko ir sportinės veiklos, judrūs žaidimai, rungtys, dvariška aplinka dieną užpildė pilnumoj. Tuo tarpu kelionė į Sudargą, jo piliakalnius, dar kartą įrodė, kokie vaikai ištvermingi, draugiški ir imlūs. Buvo išvaikščioti visi piliakalniai, išbandyti treniruokliai, ne po vieną kartą praeitas „Basakojų takas“.

Paskutinę stovyklos dieną vyko varžybos, kurios prasidėjo vyriausiųjų dziudo pasirodymu, vėliau mestų iššūkių priėmimu ir begale pačių įdomiausių estafečių. Stovyklos užbaigimą vainikavo maudynės sporto klubo kieme ir diplomų,  medalių įteikimas stovyklos dalyviams.

Džiaugiamės vaikų ir tėvų išsakytomis mintimis, kad stovykloje vaikams buvo smagu ir savaitė praleistas išties turiningai.

Dėkojame Šakių savivaldybei už galimybę suorganizuoti vasaros sporto stovyklą, klubo treneriams už organizuotas veiklas, UAB „Šakių autobusų parkui“ už saugias keliones, kavinei-picerijai „Kiba“ už skanų maistą, K.Ūsui ir jo šeimai už informatyvią edukacinę veiklą, vaikams už ištvermę, o tėveliams už pasitikėjimą.

Nuo rugsėjo 2 dienos kviečiame visus į dziudo, treniruoklių salės ir jogos užsiėmimus sporto klube „Audra“.

 

Close Menu