Pergalė tarptautiniame dziudo turnyre

Pergalė tarptautiniame dziudo turnyre

Kovo 9 d. Jonavos sporto arenoje vyko Tarptautinis ,,Budoka“ dziudo klubo turnyras. Šiame turnyre dalyvavo sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos. Ant 6 tatamių savo jėgas išbandė rekordinis  dalyvių skaičius – beveik 900 sportininkų. Varžybos pasižymėjo neįprastai dideliu skaičiumi užsienio sportininkų.

Tarptautiniame turnyre dalyvavo ir septyni Šakių sporto klubo ,,Audra“ kovotojai: Augustas Kluonius, Jokūbas Sadauskas, Elijus Antanas Venckūnas, Matas Stanaitis, Estela Stankaitytė, Adas Kazlauskas ir Vakaris Saukaitis. Kai kuriose svorio kategorijose varžovų skaičius siekė net 50 dalyvių. Vieniems klubo kovotojams tai buvo pirmas kovos krikštas ant tatamio, kitiems – tokio aukšto lygio varžybose. Trenerio Tautvydo Antanaičio lūkesčius įgyvendino ir netgi pranoko kiekvienas iš jų. Daugeliui sportininkų teko susiremti dėl prizinių vietų ne tik su Lietuvos, bet ir su užsienio sportininkais. O kai kuriems teko susidurti su savo svorio kategorijos čempionais jau pirmos kovos metu. Trenerio iškeltą tikslą įgyvendino ir Vakaris Saukaitis, kuris pirmą kartą dalyvavo U-16 amžiaus grupėje ir svorio kategorijoje iki 73 kg iškovojo sidabro medalį. Vienintelei klubą atstovavusiai merginai Estelai Stankaitytei teko garbė rungtis dėl bronzos medalio ir tik per vieną žingsnį jo nepavyko iškovoti.

Kiekvienas sportininkas buvo apdovanotas organizatorių įsteigtais prizais. Visai ,,Audros“ komandai tai buvo pirmosios šių metų sezono varžybos.

Sportininkų treneris Tautvydas Antanaitis ir klubo ,,Audra“ komanda dėkoja Karoliui Baužai ir ,,Budoka“ klubo komandai už vaikams paliktus įspūdžius, puikiai surengtą aukščiausio lygio turnyrą ir pavyzdį kitiems.

Close Menu