Baltijos šalių grappling čempionatas

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą

Gegužės 21dieną, Jurbarko rajono kūno kultūros ir sporto centre vyko Baltijos šalių atviras grappling čempionatas, kurį organizavo tarptautinė grappling federacija kartu su Lietuvos grappling federacija. Varžybose dalyvavo 160 grappling imtynių sportininkų iš Kazachstano, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos ir Lietuvos. Kovos vyko ant keturių imtynių kilimų, šešiose amžiaus grupėse: merginų, U-17, U-19, suaugusiųjų pradedančiųjų, suaugusių ir veteranų.

Grappling imtynės labai sparčiai populiarėja ir šiemet čempionate panoro dalyvauti sportininkai iš Kazachstano, kuriuos į Lietuvą atlydėjo Kazachstano grappling federacijos prezidentas Alin Katan, kuris išreiškė didelį norą bendradarbiauti ir kartu organizuoti tarptautinius sporto renginius ir įteikė savo šalies tautiškumą pabrėžiančius rūbus bei suvenyrus ne tik grappling federacijos prezidentui , bet ir kitiems renginio svečiams.

Baltijos šalių čempionatą atidarė ir sveikinimo žodį tarė Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius, Jurbarko rajono kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotoja Odeta Vaitiekūnaitė, Jurbarko Antano Giedraičio- Giedriaus gimnazijos direktorius Alvydas Januškevičius bei tarptautinės ir Lietuvos grappling federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas, kuris varžybų atidarymo metu įteikė padėkas šių varžybų rėmėjams.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Varžybose dalyvavo ir dėl prizinių vietų kovojo 9 Šakių sporto klubo „Audra“ sportininkai. Geriausiai sekėsi pirmąją vietą savo svorio kategorijoje iškovojusiam Aronui Klimašauskui (64 kg.). Antrąsias vietas iškovojo Ignas Žekonis (52 kg.), Donatas Klimovas (56 kg) ir Linas Sniečkus (+80kg). Trečiąsias vietas iškovojo: Modestas Merkevičius (56 kg), Mantas Stanaitis (60 kg), ir Marius Juočiūnas (68 kg).

Intensyvios kovos vyko dėl absoliutaus savo amžiaus grupės nugalėtojo diržo. Dėl  savo  amžiaus grupės nugalėtojo diržo kovojęs Mantas Stanaitis  liko trečioje vietoje.

Sportininkus varžyboms parengė sporto klubo „Audra“ treneris  Kęstutis Smirnovas.

Close Menu