Puikus startas – įgyvendinant neformalaus moksleivių ugdymo programas

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą

Šakių sporto klubas „Audra“ spalio–gruodžio mėnesiais vykdė neformalaus ugdymo programas „Kovos menų užsiėmimai“ ir „Užsiėmimai treniruoklių salėje (jėgos trikovė), kurių metu moksleiviai ne tik turėjo galimybę susipažinti su įvairiomis kovos menų rūšimis, bet ir dalyvauti  praktiniuose užsiėmimuose, kuriuose buvo ugdomos ir plėtojamos vaikų ir jaunimo kompetencijos.  Moksleiviai pasirinkę programą „Užsiėmimai treniruoklių salėje (jėgos trikovė) galėjo sportuoti klubo treniruoklių salėse, kur jiems buvo sudaromos sportavimo programos, atsižvelgiant į jų galimybes ir amžių. Labai džiaugiamės, kad tokį aktyvų laiko leidimo būdą pasirinko ir mūsų organizuojamose sporto programose dalyvavo net 203 moksleiviai.

 Kovos menus pasirinkę moksleiviai galėjo pasitikrinti savo jėgas ir laikyti 6KYU (balto diržo) egzaminą. Visiems išlaikiusiems šį egzaminą buvo įteikti sportininkų budo pasai ir balto diržo išlaikymo pažymėjimai. Išbandyti save ir parodyti kitiems ką išmoko, programos dalyviai galėjo dalyvaudami tradiciniame, kalėdiniame dziudo turnyre, kuriame puikiai kovojo dėl prizinių vietų. Varžybų pabaigoje visiems prizines vietas iškovojusiems sportininkams, buvo įteikti diplomai, medaliai, taurės ir saldžios dovanos.

Moksleiviams pasirinkusiems „Treniruoklių salės užsiėmimai (jėgos treikovė)“ programą taip pat buvo surengtos štangos spaudimo varžybos, kuriose visi norintys galėjo dalyvauti ir kovoti dėl prizinių vietų. Varžyboms pasibaigus klubo „Audra“ vadovas Kęstutis Smirnovas varžybų dalyvius apdovanojo diplomais, varžybų prizininkus ir nugalėtojus – medaliais, taurėmis ir prizais.

Šias sporto programas tęsime ir 2016 metais. Todėl kviečiame jaunimą aktyviai registruotis ir  rinktis aktyvų laisvalaikio leidimo būdą. Šios mūsų klube vykdomos sporto programos yra remiamos iš Švietimo ir mokslo ministerijos lėšų (neformaliojo ugdymo krepšelio).

Close Menu