Šakiuose vyko tarptautinis graplingo seminaras, skirtas sportininkams ir treneriams

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą

Prieš kitą šeštadienį Garliavoje įvyksiantį Europos graplingo čempionatą buvo surengtas tarptautinis seminaras skirtas sportininkams ir treneriams. Tarptautinė graplingo federacija seminarui pasirinko Lietuvą – šalį, kurioje ir įvyks istorinis čempionatas.  Seminaras vyko Šakiuose,  jaunimo kūrybos ir sporto centro salėje.

„Sakyčiau, kad seminaro vieta nėra tokia svarbi. Kur kas svarbiau yra žmonės, kurie tame seminare dalyvavo. Todėl išskirtinai noriu padėkoti Lietuvos rinktinės treneriui Ričardui Piepoliui ir tarptautinės kategorijos teisėjui Dainiui Burokui. Pirmasis sportininkams surengė praktinę technikos treniruotę, o antrasis – sudėliojo akcentus teisėjavimo klausimu.

Nors atrodo, kad graplingas yra objektyvi sporto šaka, kur teisėjams nėra pernelyg daug vietos, tačiau visada atsiranda tai vienokie, tai kitokie niuansai“, – pasakojo tarptautinės graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas. 

Seminare dalyvavo trisdešimt būsimojo čempionato dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

„Smagu matyti tokį būrį čia. Neabejoju, kad tarp šių trisdešimties sportininkų atsiras Europos čempionato prizininkų“, – dėstė K.Smirnovas.

Teisėjai ne tik išklausė paskaitą, tačiau ir dalyvavo praktiniame egzamine. Penkiems įteiktos tarptautinės kategorijos, dar penkiems – nacionalinės. Jie visi teisėjaus būsimame Europos čempionate.

Primename, kad pirmajame Europos graplingo čempionate varžysis sporto meistrai iš dešimties šalių.

Close Menu