Savo ilgą karjerą bušido ringe Kęstutis Smirnovas baigė šeštadienį vykusiame „Bushido Hero’s Series 2014” turnyre

Kęstas -m.jpg

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje žiūrovai išvydo geriausių Lietuvos bušido kovotojų pasirodymus „Bushido Hero’s Series 2014” turnyre. Trylika Lietuvos bušido meistrų susitiko su varžovais iš Lenkijos, Japonijos, Moldovos, Norvegijos, Olandijos, Ispanijos ir Latvijos. Turnyro organizatoriai džiaugėsi didžiuliu susidomėjimu ir parduotų bilietų kiekiu.

Po įžanginės kovos surengtas likusių kovų dalyvių pristatymas. Žiūrovai ypač gausiais plojimais pasitiko į ringą grįžusį Remigijų Morkevičių ir Kęstutį Smirnovą, kuriam šio vakaro kova buvo paskutinė jo karjeros kova. „Šia kova noriu visiems pranešti, kad baigiu savo profesionalų sportą“, – tradicinio mišrių kovos menų turnyro „KOK Hero’s“ išvakarėse pareiškė Kęstutis Smirnovas. 38-erių šakietis šeštadienį į ringą kopė paskutinį kartą gyvenime. Tokį sprendimą kovotojas teigė priėmęs pasitaręs su treneriais ir gydytojais. „Turėjau daug traumų, kurios neleidžia sportuoti taip, kaip norėčiau, ir siekti tokių rezultatų, kokių norėčiau. Ateina laikas užleisti kelią jaunesniems“, – konstatavo K. Smirnovas.

Prieš metus jis buvo atnaujinęs savo karjerą, pertrauktą skaudžios motociklo avarijos, tačiau nuo patirtų traumų pasekmių niekur nepabėgo. Praėjusį rudenį ir šį pavasarį vienas garsiausių praėjusio dešimtmečio šalies kovotojų įveikė abu savo priešininkus ukrainietį Sergejų Sokhą ir lenką Gregorijų Lenartą ir šventė pergales. Nors pergalingai atsisveikinti su profesionaliu sportu šį kartą nepavyko,  Kęstutis Smirnovas dvikovą prieš norvegą Ingarą Storswę baigė lygiosiomis, tačiau gražių kovos akimirkų ir susirinkusių į areną žiūrovų palaikymo tikrai užteko. Daug metų sportui atidavęs ir pergales įvairiuose turnyruose ne tik Lietuvoje, bet ir Pasaulyje iškovojęs, išgarsinęs ne tik gimtąjį savo miestą, bet ir Lietuvos vardą, Kęstutis padėkojo savo šeimai, treneriams, draugams ir visiems jį palaikiusiems bei atsisveikino su ringu. Lietuvos bušido federacijos ir tarptautinės bušido federacijos sprendimu K.Smirnovui suteiktas juodojo diržo penktasis danas, kurį įteikė bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

 Savo ilgą karjerą bušido ringe baigęs Kęstutis nenusimena, nes ateityje jau numatyta daug naujų planų ir įdomios veiklos. 

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą 

Close Menu