Šakiuose vyko pirmasis Lietuvos Grappling imtynių čempionatas

KLUBBO AUDRA U-12 U-14 prizininkai-m.jpg

2014-11-09 Šakiuose vyko Lietuvos atviras grappling imtynių čempionatas į kurį suvažiavo patys stipriausi sportininkai iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Varžybas atidarė Lietuvos Grappling federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas, kuris pasidžiaugė sportininkų gausumu ir įteikė sertifikatus naujai į federaciją įstojusiems klubams. Pasveikinti ir palinkėti sportininkams gražių pergalių atvyko ir Šakių rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius.

Tai buvo pirmasis Lietuvos Grappling čempionatas, kurį Lietuvos grappling federacija organizavo kartu su Šakių JKSC, Šakių rajono savivaldybės švietimo ir sporto skyriumi bei Šakių sporto klubu “Audra”. Varžybose dalyvavo apie 200 dalyvių. Čempionato metu galėjome išvysti pačius stipriausius Lietuvos ir užsienio kovotojus, kurių stipriausi dalyvaus 2015 metų balandžio mėnesio 4 d. Kauno sporto halėje, vyksiančiose Grappling Europos taurės varžybose. Čempionato metu buvo filmuojama, todėl finalines kovas ir kitų kovų gražiausias akimirkas galėsime išvysti per SPORT1 TV, laidoje „Čempionai LT“.

Šakių sporto klubo „Audra“  sportininkai šiame čempionate iškovojo dvi pirmąsias vietas, penkias antrąsias ir tris trečiąsias vietas. Čempionais tapo Augis Povilaitis (svorio kat. 60kg.) ir Linas Sniečkus (svorio kat.+68 kg). Antrąsias vietas iškovojo Ignas Žekonis (svorio kat. 40 kg.), Vakaris Grudzinskas (svorio kat. +68 kg.), Simonas Puidokas (svorio kat. +80 kg.), Justas Sinkevičius ( svorio kat. 68 kg.) ir Gytis Povilaitis (svorio kat. 56 kg.).Trečiąsias vietas iškovojo  Stepas Grigė (svorio kat.40 kg.), Gabrielius Merkeliūnas (svorio kat. +80 kg.) ir Ernestas Albušis (svorio kat. 68 kg.). Čempionate dalyvavę Elvis Krakauskas ir Gabrielius Baltrušaitis liko penkti.

Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais ir prizais. Dalyvauti absoliučioje svorio kategorijoje ir laimėti  grappling imtynių čempiono taurę panoro net  devyni sportininkai. Sėkmė šiais metais lydėjo Modestą Povilaitį iš Kauno.

LGF prezidentas už pagalbą ir paramą organizuojant turnyrą, dėkoja UAB „Maistas Sportui“, VšĮ Greitosios medicinos pagalbos stočiai, Jono Palukaičio įmonei „Moba“ ir kviečia visus sportininkus ir šio sporto mėgėjus, 2015 metų balandžio 04 dieną į Kauną, kur vyks Grappling Europos Taurės varžybos, kuriose išvysime pačius stipriausius grappling imtynių sportininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir daugelio Europos šalių.

Close Menu