Dziudo moksleivių turnyras, skirtas Laisvės gynėjų dienai paminėti

IMG_3643~0.jpg

Jau tryliktą kartą Kauno rajone organizuojamas dziudo turnyras Sausio 13-osios aukoms atminti šiemet buvo ypatingas: pirmą kartą jame įsteigta ilgamečio rajono dziudo trenerio Antano Bubnelio vardo taurė.

 Pagerbti prieš gerus metus iš gyvenimo išėjusį talentingą pedagogą, šviesią ir iškilią asmenybę – Antaną Bubnelį – susirinko apie keturiasdešimt jo buvusių mokinių, šiuo metu – subrendusių ir daug įvairiose gyvenimo srityse pasiekusių vyrų. Vienas jų – Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius, kuris kalbėdamas jauniesiems dziudo sportininkams pabrėžė, kad dziudo sportas ugdo žmogų, formuoja charakterį, moko atkaklumo, ištvermės, sąžiningos kovos ir užsibrėžto tikslo siekimo – tų dalykų, kurie padeda gyvenime pasiekti labai daug. Į turnyrą Lietuvos kariuomenės vadas atvyko ne tuščiomis rankomis: geriausiai pasirodžiusiam sportininkui įsteigta gilzės formos taurė, kitą tokią pačią atminimo taurę A. Pocius įteikė šio turnyro iniciatoriui, organizatoriui ir vyriausiajam teisėjui – Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokyklos treneriui Vytautui Budginui.

Į šį turnyrą suvažiavo sportininkai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių, tarp kurių buvo ir daugiau kaip dešimt Šakių JKSC bei sporto klubo „Audra“ sportininkų. Geriausiai šiame turnyre pasirodė Tautvydas Riauza , kuris kovodamas svorio kategorijoje iki 66 kg. iškovojo trečiąją vietą. 

Po visų kovų paaiškėjo, kad geriausiu turnyro sportininku tapo R. Pociaus treniruojamas sportininkas iš Babtų – Audrius Dunauskas, kuriam taurę–gilzę įteikė alytiškis, buvęs savanoriškos krašto apsaugos tarnybos vadas, dabar atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius.

Komandinėje įskaitoje nepralenkiama buvo Kauno rajono dziudo ir jojimo sporto mokykla, kuri ir iškovojo nugalėtojų taurę. 

Šakiečius dziudo sportininkus varžyboms paruošė Šakių JKSC treneris- metodininkas Kęstutis Smirnovas ir klubo „Audra“ treneris Julius Konteikis.

Close Menu