Tarptautinį projektą vainikavo turnyras „Lietuva-Lenkija 2011”

Untitled-106 apdovanojimas.jpg

Kovo 17-19 d. Šakiuose įvyko paskutinis, ketvirtasis, tarptautinio projekto „Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimas – jaunimo ir suaugusiųjų bendravimo saitas“ etapas, kurio metu savo įgytas sportines žinias galėjo pademonstruoti lietuvių ir lenkų sportininkai bei sporto specialistai.
 

Tai paskutinis tarptautinio projekto „Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimas – jaunimo ir suaugusiųjų bendravimo saitas“ etapas, kuris įgyvendinamas pagal Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sienąprogramos 2-ąjį prioritetą „Pasienio regiono sanglauda ir geresnė bendra pasienio teritorijos kokybė“. Sausio mėnesį Lenkijos atstovai viešėjo Šakiuose, o vasario mėnesį šakiečiai du kartus buvo nuvykę į Lenkiją. Tai ilgalaikis projektas, kurio metu buvo suorganizuoti 2 seminarai (po vieną Lietuvoje ir Lenkijoje), atrankinės varžybos Lenkijoje ir tarptautinis turnyras „Lietuva-Lenkija 2011“ Lietuvoje.

Šakių rajone tai buvo pirmasis toks stambus sportinis projektas, finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis. Jį įgyvendino ne biudžetinė, bet visuomeninė organizacija. Todėl šio projekto svarba – neabejotinas žingsnis plėtojant sportą Šakių rajone. Gana dažnai sportuojantys rajonų jaunuoliai neturi tolesnio augimo perspektyvų, galimybės patikrinti sportinius gebėjimus tarptautinėse varžybose, galimybių užmegsti ryšius su sportuojančiais bendraamžiais kaimyninėse šalyse – tai labai silpnina jaunuolių motyvaciją ir tiesiogiai atsiliepia sportuojančio jaunimo skaičiui. Todėl bendradarbiaujant su partneriais iš Lenkijos paruošėme sportinę programą, kuri apima ne tik sportines treniruotes, bet ir sportininkų sportinio meistriškumo kėlimą (seminarai, disputai), sporto stovyklas, tarptautinius turnyrus ir pan.

 

Ketvirtadienį Šakiuose susirinkę projekto vadovai (Kęstutis Smirnovas, Šakių dziudo sporto klubas „Audra“ ir Lenkijos Shindokai Karate Asociacijos valdybos prezidentas Cezary Stanisław Zugaj) bei kiti dalyviai trumpai aptarė artėjančio turnyro eigą, dar kartą peržiūrėjo dalyvių sąrašus, pasisvėrė ir su dideliu nekantrumu išsiskirstė laukdami kitos dienos turnyro.

Po pietų sportininkai susirinko Šakių sporto klube „Audra“, kur prieš turnyro lemiamas kovas dar turėjo laiko apšilimui, nusiraminimui ir susikaupimui. Tarptautinį turnyrą „Lietuva-Lenkija 2011” pasveikinimo žodžiu pradėjo Šakių rajono administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, kuris visiems dalyviams palinkėjo gražių kovų ir kuo mažiau traumų. Abu projekto vadovai: Kęstutis Smirnovas ir Cezary Stanisław Zugaj, taip pat pasidžiaugė tokia projekto sėkme ir sportininkams palinkėję ištvermės, teisingų kovų atidarė turnyrą. Dar prieš turnyro kovų pradžią abiejų šalių projekto vadovai visus projekte dalyvavusius sportininkus pakvietė į ringą, kur buvo įteikti sertifikatai įrodantys jų dalyvavimą visuose tarptautinio projekto etapuose, taip pat padaryta bendra nuotrauka.  

Vakaras prasidėjo papildomis kovomis, kurios vyko tarp Lietuvos sporto klubų: Šakių dziudo sporto klubo „Audra“, „Ošimas“ bei Jurbarko „Pantera“. Šių kovų nugalėtojai: pagal MMA (55 kg): Paulius Mockevičius „Pantera“ ir Gytis Petravičius „Audra“. Laimėjo Paulis Mockevičius (rankos laužimu); pagal GRAPPLING (90 kg): Andius Liudvinavičius „Patera“ ir Tautvydas Antanaitis  „Audra“. Laimėjo Tautvydas Antanaitis (taškais); pagal MMA (78 kg): Žygimantas Paškauskas “Ošimas“ ir Vytautas Zubriskas „Pantera“. Laimėjo Žygimantas Paškauskas (smaugimo veiksmu).

Pagal tarptautines kovų menų taisykles turnyre „Lietuva-Lenkija 2011” kovojo po 10 geriausių Lietuvos ir Lenkijos sportininkų atrinktų per atrankinį  turnyrą Lenkijoje. Tolimesnio turnyro kovų rezultatai:

1 kova pagal K-1 (71 kg).

Adam Sadowski (Lenkija) VS Karolis Šimaitis (Lietuva). Laimėjo Adam Sadowski (taškais).

2 kova pagal MMA (68 kg).

Salach Michal (Lenkija) VS Eimantas Vosylius (Lietuva). Laimėjo Eimantas Vosylius (rankos laužimu).

3 kova pagal GRAPPLING (70 kg).

Daniel Ambrożej (Lenkija) VS Vytautas Žemaitis (Lietuva). Laimėjo Vytautas Žemaitis (smaugimo veiksmu).

4 kova pagal MMA (63 kg).

Białek Andrzej (Lenkija) VS Mantas Janušaitis (Lietuva). Laimėjo Mantas Janušaitis (rankos laužimu).

5 kova pagal K-1 (65 kg).

Abdul Dudaev (Lenkija) VS Nerijus Palaitis (Lietuva). Laimėjo Abdul Dudaev  (taškais).

6 kova pagal MMA (70 kg).

Łuckiewicz Patryk (Lenkija) VS Edvinas Petkevičius (Lietuva). Laimėjo Edvinas Petkevičius (rankos laužimu).

7 kova GRAPPLING (78 kg).

Marcin Ostasiewiez (Lenkija) VS Vytautas Vaičiulevičius (Lietuva). Laimėjo Vytautas Vaičiulevičius (rankos laužimu).

8 kova pagal MMA (70 kg).

Ochenowski Emil (Lenkija) VS Gražvydas Juodis (Lietuva). Laimėjo Gražvydas Juodis (smaugimo veiksmu).

9 kova pagal GRAPPLING (100 kg).

Skiba Tomasz (Lenkija) VS Valdas Morkevičius (Lietuva). Lygiosiomis.

10 kova pagal MMA (78 kg).

Bockowski Mateusz (Lenkija) VS Mantas Vienažindis (Lietuva). Laimėjo Mantas Vienažindis (rankos laužimu).

Susirinkę žiūrovai ne tik palaikė savo mylimus sportininkus plojimais, šūksniais, bet taip pat stebėjo Aikido, Dziudo, Muay thai, Shindokai-karate parodomąsias programas (sportininkai pademonstravo įgytus įgūdžius, žinias per teorinius-praktinius seminarus).

Turnyre dalyvavę sportininkai buvo apdovanoti diplomais, medaliais ir taurėmis.

 

Paskutinė seminaro diena buvo skirta tarptautinio projekto „Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimas – jaunimo ir suaugusiųjų bendravimo saitas“ užbaigimui ir apibendrinimui. Visi dalyvavusieji pasidžiaugė sėkmingai įgyvendintu ir užsibrėžtus tikslus pasiekusiu projektu. Tikimasi ir toliau palaikyti glaudžius ryšius tarp Lietuvos – Lenkijos sportininkų bei sporto specialistų ir tokio lygio turnyrus rengti kiekvienų metų pabaigoje, kad dar kartą būtų galima išsisaiškinti pačius stipriausius sportininkus ir pademonstruoti naujai „išaugintų“ sportininkų technines galimybes. Tuo labiau, kad jau vykstant šiam projektui užsimezgė glaudūs ryšiai tarp Lietuvos ir Lenkijos sportininkų, sporto klubų.

 Šakių dziudo sporto klubo prezidentas Kęstutis Smirnovas dėkoja visiems prisidėjusiems prie sėkmingo projekto įgyvendinimo: vertėjai Eglei Dragūnaitytei, UAB „Gulbelės“ kavinei „Kiba“ už skanų maistą ir puikų aptarnavimą, Tado Račiūno įmonei už apgyvendinimą, VšĮ Greitosios medicinos pagalbos stočiai už suteiktą pirmąją pagalbą, renginio vedėjui Alvydui Grinkevičiui, fotografui Sauliui Sinkevičiui, ringo referiui Romualdui Navickui, renginio įgarsintojui Andriui Remezai  bei Šakių dziudo sporto klubo „Audra“  darbuotojams.

Europos regioninės plėtros fondas finansuoja 85 proc. viso įgyvendinamo projekto išlaidų. Likusi visųtinkamų finansuoti smulkiojo projekto išlaidų dalis finansuojama smulkiojo projekto partnerių organizacijųnuosavomis lėšomis.

Daugiau informacijos www.klubasaudra.lt

Close Menu