Tarptautinis kovos menų turnyras Lenkijoje

DSC_0107 dziudo.jpg

Praėjusį savaitgalį jaunieji Šakių dziudo sporto klubo „Audra“ ir Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro sportininkai, lydimi trenerio – metodininko ir klubo „Audra“ prezidento Kęstučio Smirnovo, vėl viešėjo Lenkijoje, Bialystoke, kur vyko tarptautinis kovos menų  turnyras.  

Tai jau trečiasis tarptautinio projekto „Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimas – jaunimo ir suaugusiųjų bendravimo saitas“ etapas, kuris įgyvendinamas pagal Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sienąprogramos 2-ąjį prioritetą „Pasienio regiono sanglauda ir geresnė bendra pasienio teritorijos kokybė“. Sausio mėnesį Lenkijos atstovai viešėjo Šakiuose, o vasario mėnesį šakiečiai jau ne vieną kartą buvo nuvykę į Lenkiją.

Šakių rajone tai pirmas toks stambus sportinis projektas, finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis, kurį įgyvendina ne biudžetinė, bet visuomeninė organizacija. Sportas gali atlikti didelį vaidmenį stiprinant socialinę sanglaudą. Šioje srityje ypač didelis yra Europos Sąjungos indėlis į demokratizacijos procesą, ypač tarp jaunimo. Nors gan dažnai sportuojantys rajonų jaunuoliai neturi tolesnio augimo perspektyvų, galimybės patikrinti sportinius gebėjimus tarptautinėse varžybose, galimybių užmegsti ryšius su sportuojančiais bendraamžiais kaimyninėse šalyse – tai silpnina jaunuolių motyvaciją ir tiesiogiai atsiliepia sportuojančio jaunimo skaičiui. Mes pastebėjome, jog mūsų vykdoma veikla ir kovos menai yra patraukli veiklos forma mažiau galimybių turinčiam jaunimui. Tad, bendradarbiaujant su savo partneriais, ruošiame sportinę programą, kuri apims ne tik sportines treniruotes, bet ir sportininkų sportinio meistriškumo kėlimą (seminarai, disputai, patirties mainai), vasaros sporto stovyklas, tarptautinius turnyrus, taip pat paruošime socialinę-kultūrinę programą, kuri padės sustiprinti bendradrabiavimą tarp kaimyninių šalių.

Visų šių susitikimų metu yra sudaromos sąlygos kiekvienam projekto dalyviui patenkinti saviraiškos poreikius, plėtoti savo gabumus, susirasti bendraamžių draugų besidominčių tokia pačia sportine veikla ir už Lietuvos teritorijos ribų.

 

Šį kartą Lenkijoje, Bialystoke, vyko tarptautinis dziudo ir bušido turnyras. Šakių dziudo sporto klubui „Audra“ atstovavo net 40 sportininkų. Prieš turnyrą buvo surengtas seminaras, kurį vedė Lenkijos sporto meistrai, tokie kaip Miroslaw Koscziuk, Piotr Klimowicz, Miroslaw Dubrowski, o patį turnyrą stebėjo 8-ojo Dano meistras, Lenkijos dziudo rinktinės treneris.

Varžybų metu virė atkaklios kovos tarp abiejų šalių sportininkų. Deja, ne visiems šakiečiams pavyko iškovoti pergales, tačiau šiame turnyre sukaupta ir įgyta patirtis – didžiulė. Juk kai kuriems sportininkams Lenkijoje teko varžytis net po dešimt kartų. Visi turnyro nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis bei diplomais, tačiau visų svarbiausias tikslas buvo kitas – kelialapis. Jis garantavo vietą artėjančiame baigiamajame tarptautiniame turnyre Lietuva-Lenkija, kuris įvyks kovo 18 dieną Šakiuose. 
Po įnirtingų kovų sportininkai vakarą praleido baseine, kur galėjo savo jėgas dar kartą išbandyti ne tik plaukimo takeliuose, bet ir pasikaitinti pirtyse ar atsipūsti cirkuliacinėse voniose.

Šakių dziudo sporto klubo „Audra“ prezidentas K.Smirnovas labai patenkintas besitęsiančia draugyste su Lenkijos Shindokai Karate Asociacija ir perspektyviaisiais jų sportininkais. „Atradome naujus tarptautinius partnerius, ir tai labai svarbu mūsų klubui. Tai didžiulė nauda ir visam Šakių rajonui“, – kalbėjo K.Smirnovas.

Europos regioninės plėtros fondas finansuoja 85 proc. viso įgyvendinamo projekto išlaidų. Likusi visųtinkamų finansuoti smulkiojo projekto išlaidų dalis finansuojama smulkiojo projekto partnerių organizacijųnuosavomis lėšomis.

K.Smirnovas yra pateikęs keletą paraiškų gauti Europos Sąjungos finansavimui ir įgyvendinti kitus sporto projektus. Jeigu paraiškos bus patenkintos, sporto klubo teritorijoje esantis sporto aikštynas bus pilnai įrengtas ir sutvarkyta aplinka, taip pat pastatyti nauji sporto įrenginiai, skatinantys Šakių rajono gyventojus aktyviau įsijungti į sportinę veiklą.

Tuo tarpu visi šakiškiai norintys palaikyti jaunuosius savo krašto sportininkus kovo 18 dieną yra  kviečiami į tarptautinį turnyrą Lietuva-Lenkija 2011, kuris įvyks Šakiuose. Turnyro metu bus suorganizuota 10 pagrindinių kovų tarp Lietuvos-Lenkijos sportininkų bei parodomosios programos aikido, Muay thai, shindokai karate, kendo ir dziudo, kurias atliks tiek Lienkijos, tiek Lietuvos sportininkai. Daugiau informacijos www.klubasaudra.lt

Close Menu