Startavo tarptautinis projektas „Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimas – jaunimo ir suaugusiųjų bendravimo saitas“

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą

Sausio 14-16 d. Šakiuose įvyko pirmasis tarptautinio projekto „Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimas – jaunimo ir suaugusiųjų bendravimo saitas“ etapas, kurio metu savo sportines žinias seminare gilino lietuvių ir lenkų sportininkai bei sporto specialistai besidomintys sportine veikla.

Šakių dziudo sporto klubas „Audra“ ir Lenkijos Shindokai Karate Asociacija 2011 m. vykdo tarptautinį projektą „Lietuvos-Lenkijos bendradarbiavimas – jaunimo ir suaugusiųjų bendravimo saitas“, kuris įgyvendinamas pagal Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos 2-ąjį prioritetą „Pasienio regiono sanglauda ir geresnė bendra pasienio teritorijos kokybė“. Tai ilgalaikis projektas, kurio metu, per pirmuosius 3 mėn., bus suorganizuoti 2 seminarai (Lietuvoje ir Lenkijoje), atrankinės varžybos Lenkijoje ir tarptautinis turnyras Lietuvoje. Vėliau ir toliau abi šalys glaudžiai bendradarbiaus tarpusavyje rengdami mokomuosius seminarus, tarptautinius turnyrus.

Lenkijos Shindokai Karate Asociacijos sportininkus sausio 14 d. savo sporto klube sutiko Šakių dziudo sporto klubo „Audra“ prezidentas Kęstutis Smirnovas. Svečiams pirmiausia buvo aprodytas ir pristatytas sporto klubas, jo teikiamų paslaugų įvairovė, taip pat padovanoti prisiminimo suvenyrai bei vadovų pasirašyta bendradrabiavimo sutartis.

Vėliau, po pietų, Kęstutis Smirnovas su lenkų grupe lankėsi Šakių rajono savivaldybėje, kur susitiko su rajono vadovais. Savivaldybėje buvo pristatytas vykdomas projektas, jo tikslai ir uždaviniai. Tuo tarpu rajono vadovai trumpai pristatė Šakių rajoną. Lenkijos atstovas, Cezary Stanisław Zugaj, rajono vadovams įteikė prisiminimo dovanėles. Visi projekto dalyviai nusifotografavo prie savivaldybės ir išvyko į Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos sporto salę, kur vyko imtynių technikos seminaras. Seminarą vedė Donatas Uktveris.

Sausio 15 d. Lietuvos ir Lenkijos sportininkų laukė aktyvi diena. Visi projekto dalyviai turėjo du rimtus užsiėmimus, kur dalinosi savo sportine patirtimi. Po pietų sportininkai lydimi Šešupės Euroregiono turizmo informacijos centro direktorės Audronės Mieščionaitienės aplankė žymias Šakių vietas: Dr. V.Kudirkos paminklą, Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, J.Lingio parką ir kt., taip pat turėjo laisvo laiko suvenyrų įsigijimui artimiesiems bei savarankiškai pasivaikščioti po Šakių miestą.

Paskutinė seminaro diena buvo skirta pirmojo etapo užbaigimui ir apibendrinimui. Jo metu dalyviams buvo įteikti sertifikatai, kur buvo pažymima apie jų dalyvavimą projekte Lietuvoje, Šakiuose.

Visi dalyvavusieji pasižiaugė sėkmingai įgyvendintu pirmuoju tarptautinio projekto etapu ir nekantriai laukia antrojo, kuris numatytas vasario 11-13 d. Lenkijoje.

Šakių dziudo sporto klubo prezidentas Kęstutis Smirnovas dėkoja visiems prisidėjusiems prie sėkmingo projekto įgyvendinimo: Šakių „Aukuro“ pagrindinei mokyklai už galimybę naudotis sporto sale, J.Palukaičio įmonei „Moba“ ir Šakių seniūnijos darbuotojams už pagalbą pervežant sportinį inventorių ir paruošiant sporto salę, Šešupės Euroregiono turizmo centro direktorei Audronei Mieščionaitienei už apžvalginę ekskursiją po Šakius, vertėjei Eglei Dragūnaitytei, UAB Gulbelės kavinei „Kiba“ už skanų maistą ir puikų aptarnavimą, Tado Račiūno įmonei už apgyvendinimą, imtynių treneriui Donatui Uktveriui bei Šakių dziudo sporto klubo darbuotojams.

 

Europos regioninės plėtros fondas finansuoja 85 proc. viso įgyvendinamo projekto išlaidų. Likusi visųtinkamų finansuoti smulkiojo projekto išlaidų dalis finansuojama smulkiojo projekto partnerių organizacijųnuosavomis lėšomis.

Close Menu