Pasaulio Taurė U20

Šakietei – pasaulio varžybų „bronza“

 

Šakių JKSC ir Šakių „Audros“ sporto klubo narė Neringa Gudiškytė toliau maudosi šlovės spinduliuose. Neseniai iškovojusi svarias pergales Lietuvos turnyruose, N.Gudiškytė labai sėkmingai pasirodė ir Pasaulio jaunimo dziudo taurės varžybose.

 

Pasaulio jaunimo iki 20 metų taurės dziudo varžybos  šį kartą buvo surengtos Kaune. Keli šimtai jaunųjų sportininkų iš dvylikos valstybių varžėsi Kauno sporto halėje. Lietuvos sportininkai iškovojo 16 medalių (iš 56 galimų). Merginos iškovojo 10 medalių (2 aukso ir 8 bronzos), vaikinai – 6 medalius (po vieną aukso ir sidabro, 4 bronzos).

 

Pastaruoju metu puikią sportinę formą demonstruojanti N.Gudiškytė ir Kaune įrodė galinti sėkmingai rungtis su vyresnėmis sportininkėmis –  Neringai tik šiemet sukaks 17 metų, kai jos varžovės metais ar dviem vyresnės.

 

Pasaulio jaunimo taurės varžybose (svorio kategorijoje iki  78 kilogramų) iškovojo trečiąją vietą, nusileisdama tik čempione tapusiai Dovilei Danaitytei ir latvei Ailen Atspool.

 

„Tai puikus pasirodymas. Manau, kad Neringa pasiekė maksimalų rezultatą “,- kalbėjo vienas iš jos trenerių Kęstutis Smirnovas.

 

Po puikių kelių pastarųjų N.Gudiškytės startų  jaunimo varžybose treneris K.Smirnovas neabejojo, kad perspektyvi šakietė gali puikiai pasirodyti ir Pasaulio taurės varžybose. Trenerio žodžiai išsipildė. „Neringa dar kartą įrodė, kad daug dirbdama, nepažeidinėdama sportinio režimo gali pasiekti puikių rezultatų.  Manau, kad šis Neringos pasiekimas įkvėps ne tik ją pačią, bet ir visus mūsų klubo sportininkus“,- kalbėjo „Audros“ klubo prezidentas K.Smirnovas.

n2~2.jpg n1~1.jpg

Close Menu