„Audringųjų“ vasara (vaikų vasaros sporto stovykla)

„Audringųjų“ vasara (vaikų vasaros sporto stovykla)

Liepos 8-12 d. Šakių sporto klube „Audra“ vyko vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“, kurios metu vaikai ne tik susirado naujų draugų, bet ir daug sportavo, žaidė judriuosius žaidimus, pažino savo gimtą kraštą išvykų metu, dalyvavo edukacijoje, susipažino su keliomis profesijomis, išmoko bendrauti ir bendradarbiauti tarpusavyje, dirbti komandose, patyrė naujų nepamirštamų įspūdžių.

Šia vasaros sporto stovykla pritraukėme ir suvienijome 20 vaikų aktyviai fizinei veiklai ne tik iš Šakių miesto, bet ir rajono (Prūselių km., Daukantiškių km., Duobiškių km., Žvirgždaičių, Lekėčių). Taip pat į veiklas įsijungė ir 1 mergaitė vasarai sugrįžusi į Lietuvą iš Vokietijos. Vaikai rado bendrą kalbą būdami skirtingo amžiaus (vyresni globojo ir pagelbėjo jaunesniems, reikalui esant ir sudrausmindavo, o mažesnieji savo ruožtu sėmėsi patirties iš vyresniųjų stebėdami ir jausdami jų globėjiškumą, draugiškumą, pagalbą).

Stovyklą pradėjome pažintimi ir komandų susiskirstymu. Vėliau komandos turėjo nupiešti plakatus ir juos pristatyti stovyklos draugams. Stovyklos metu vaikai ir toliau gilino žinias kovos menų (dziudo/grappling) srityje, daug dėmesio skyrėme judriesiems žaidimams tiek salėje, tiek gamtoje (estafetėms). Dieną stovykloje pradėdavome mankšta, vadinamais „namų darbų“ atlikimais (gerų darbų įvardinimais) ir užbaigdavome refleksijomis apie prabėgusią dieną, jos įspūdžius, įgytą patirtį.

Vaikai ne tik sportiškai leido dienas stovykloje, tačiau sudalyvavo ir dvejose išvykose: 1 išvyka po Šakių rajoną, kita tolimesnė į Kauną. Buvo apalankytos Šakių miesto sportavimui pritaikytos erdvės, jose išbandytos jėgos ir ištvermė, pasigrožėta puoselėjama ir tvarkoma aplinka. Aplankėme ir Lukšiuose esantį Zanavykų muziejų, kuriame sudalyvavome edukacijoje „Duonos kepimas“. Stovyklautojai turėjo galimybę patys susiformuoti duonutę, joje įspausti savo inicialus ir “palydėti” iki krosnies. Kol duonutė kepė – dalyvavo puikiame pokalbyje su “močiute” apie duonutės kelią, išsiaiškino ir paragavo kokie grūdai yra auginami Lietuvoje, sužaidė pasiūlytus greituosius žaidimus. Apsilankė Zyplių dvare, kur gidė papasakojo visą dvaro istoriją, aprodė ten esančias erdves, eksponatus. Pasigrožėjo Zyplių dvaro ansambliu, šalimais esančiu parku, žaidė judriuosius žaidimus, taip pat sudalyvavo orientaciniame žaidime. Antroji išvyka buvo į Kauną, ten esantį Lietuvos zoologijos sodą. Stovyklautojai susipažino su ten gyvenančiais gyvūnais, pasigrožėjo sutvarkyta ir puosialėjama erdve. Grįždami namo sustojome Zapyškyje, kur apžiūrėjome ten stovinčią bažnytėlę, pažaidėme gaudynių, papietavome. Visų šių išvykų dėka siekėme sužadinti vaikų norą labiau pažinti ir pamilti savo kraštą, sužinoti daugiau istorinių faktų.

Vyko pažintys su profesijomis. Apsilankėme Šakių policijos nuovadoje, kur pareigūnė Aušra supažindino vaikus su policininko profesija. Vaikai padirbėjo komandose, kurioms visoms buvo priskirta po situaciją, tad vaikai turėjo paaiškinti kaip elgtųsi į ją papuolę. Aprodė įvairių tyrimų darbo instrumentus, pasižiūrėjome nuotaikingus mokomuosius filmukus iš policijos mokyklos, apžiūrėjome policijos nuovados patalpas. Antroji pažintis buvo su gaisrininko profesija. Apsilankę Šakių priešgaisrinėje tarnyboje išsiaiškinome daug įdomių dalykų apie gaisrininko profesiją, susipažinome su jų automobilio „sudėtimi“ , ten esančiais darbo įrankiais. Visi norintys galėjo išbandyti savo jėgas nulaikant gaisrininko žarną.

Po kaitrių stovyklos dienų – penktadienį, stovyklą pradėjome mėgaudamiesi Šakių miesto baseino malonumais. Vaikai ne tik demonstravo savo gebėjimus plaukti, bet ir žaidė gaudynių vandenyje, nardydami ištraukinėjo ten metamus žiedus, išbandė pirtis ir šaltą vandens kubiliuką po jų.

Paskutinė stovyklos diena – rungčių ir varžybų diena, kurią vainikavo diplomų ir medalių įteikimas stovyklos dalyviams. Vaikai diplomais ir medaliais buvo įvertinti ne vien už sportinius pasiekimus stovyklos metu, bet ir už draugiškumą, bendrystę._

Dalis stovyklautojų pažadėjo, kad rudenį sugrįš į sporto klubą ir pasirinks jiems patinkančius užsiėmimus. Tai tik įrodo, kad vaikai nori aktyviai ir įdomiai leisti laiką. O susipažinę su įvairiomis sporto šakomis, dar ir sieks sportinių rezultatų. Galų gale, juk puiki nuotaika ir gera fizinė savijauta suteikia daugiau jėgų ir energijos mokymuisi, bei didina pasitikėjimą savimi.

Close Menu