Praūžė vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Praūžė vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Liepos 11 – 15 d. Šakių sporto klube „Audra“ vyko vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“, kurią dalinai finansavo Šakių rajono savivaldybė.

Šios stovyklos tikslas – plėtoti vaikų socialiai prasmingą vasaros užimtumą per sportą ir pažintinius – edukacinius užsiėmimus, taip formuojant pozityvų vaikų požiūrį į fizinį aktyvumą, kaip geros sveikatos, savijautos ir pasitikėjimo savimi šaltinį.

Į stovyklą susirinko labai smalsūs ir sportiški vaikai, kurie penkias dienas namuose iškeitė į penkias dienas fiziškai aktyvioje vasaros sporto stovykloje. Nors orai buvo labai įvairūs, tačiau tai netrukdė ne tik sportuoti, bet ir keliauti. Dieną pradėdavo pasikalbėjimais apie gerus atliktus darbus, apie praėjusios dienos veiklas ir įspūdžius. Vėliau sekdavo mankšta, žaidimai, estafetės, pažintis su kovos menais. Demonstruojamos technikos atlikimas iš šono dažnai atrodė labai paprastas, suprantamas, tačiau kai tekdavo visą tai atkartoti su savo „porininku“ – pindavosi ir kojos, ir rankos. Užtat gerų emocijų išties netrūko.

Stovyklos metu vaikai susipažino su policininko profesija. Pareigūnė A. Mockevičiūtė labai išsamiai papasakojo apie policijos atsiradimo istoriją Šakiuose, taip pat supažindino su pareigūno darbo „įrankiais“, suteikė galimybę pasimatuoti policininko liemenes, parodė sulaikymo kameras, norintieji galėjo pasidaryti pirštų atspaudus, apžiūrėjo pareigūnų automobilį. O tuo tarpu R. Pavalkis su savo komanda pristatė gaisrininko profesiją, aprodė gaisrininko automobilį su ten esančia reikalinga įranga, kurią vaikai galėjo paliesti, pakilnoti, taip pat pabuvojo automobilio kabinoje, o patys smalsiausi ir drąsiausi galėjo apsivilkti pačiu tikriausiu gaisrininko kostiumu. Savo žinių bagažą stovyklautojai praturtino ir Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biure, kur buvo supažindinti su pirmosios pagalbos suteikimu. Čia ne tik atsakinėjo į užduotus klausimus, bet ir patys pabandė gaivinti „žmogų“, pagelbėti užspringusiam asmeniui.

Stovyklautojams buvo suorganizuotos dvi išvykos: į Lukšius ir Sudargą. Lukšiuose vaikai aplankė Zanavykų muziejų, kur sudalyvavo tradicinio žaisliuko edukacijoje, vėliau pasivaikščiojo ir pasigrožėjo Zyplių dvaru. Sudarge išvaikščiojo visus piliakalnius, trumpam stabtelėjo prie skulptūros „Rugiuose ties bedugne“, sužaidė loginiuose ir orientaciniuose žaidimuose, išbandė ten esančius lauko treniruoklius.

Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai užbaigė varžybomis, kurių metu turėjo varžytis su savo draugais ir įrodyti savo vikrumą, greitumą bei ištvermę. Visi stovyklos dalyviai buvo apdovanoti medaliais, diplomais ir prisiminimo dovanėlėmis.

Dėkojame visiems, kurie mus rėmė, palaikė, priėmė, tai Šakių rajono savivaldybei, Zanavykų muziejaus darbuotojoms, Zyplių dvaro darbuotojoms, Šakių r. policijos komisariato darbuotojai, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandai, Šakių autobusų parkui, Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biurui, kavinei-picerijai “Kiba”, UAB “Art Glacio”, UAB “Barzdų agroservisui”.

Tikimės, kad vaikai laiką praleido išties labai smagiai, tad rudenį lauksime sugrįžtant ir savo jėgas išbandant kovos menų treniruotėse.

Close Menu