Vaikai jėgas išbandė Štangos spaudimo varžybose

Vaikai jėgas išbandė Štangos spaudimo varžybose

Liepos 27 d. Šakių sporto klubas „Audra“ organizavo Štangos spaudimo varžybas, skirtas daugiavaikių šeimų vaikams, socialinės rizikos vaikams ir jaunimui pagal įgyvendinamą Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą „Sportinio užimtumo veiklos Šakių miesto socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams“.

Dieną pradėjome pokalbiu apie atliktus gerus darbus (to siekiame kiekvienoje organizuojamoje savo veikloje), apie tai ko tikimės iš šios dienos, kas patiko/nepatiko organizuojamose veiklose (renginiuose). Ilgai netrukus pradėjome pažintį su treniruoklių sale ir ten esančiu sportiniu inventoriumi. Vaikams buvo labai smalsu juos visus išbandyti, nuolat vadovų klausinėjo ką jie daro, kam skirti ir pan. Daugelis jų liko sužavėti bėgtakiu, elipsiniais treniruokliais, hanteliais.

Varžybų metu vaikai rungėsi skirtingose amžiaus grupėse ir spaudė skirtingo svorio “štangas”.  Varžybas pradėjome nuo pačių mažiausių dalyvių. Jie bandė išstumti 2 kg svorį. Tuo tarpu patys didžiausi dalyviai išstūminėjo 18 kg štangą. Puikiai varžybose pasirodė ir pirmąsias vietas iškovojo: Jokūbas, Miglė, Kristijonas, Dominykas, Karilė, Paulina ir Simona. Antrosios vietos atiteko: Vakarei, Kamilei, Indrei, Modestui, Justui, Viltei ir Mykolui. O trečiosios – Titui, Gustei, Gustui, Airimui, Lukui, Dangirui, Liepai, Sonatai,Aurelijai, Augustei, Emilijai ir Domantei.

Po varžybų buvo suorganizuota treniruotė pažinčiai su grappling sporto šaka. Vaikai labai įdėmiai išklausė trenerio pasakojimą ir mielai išbandė atliekamus kovos veiksmus. Tai buvo įžanga į kitos dienos renginį.

Po pietų dar spėjome aplankyti ir gimnazijos stadioną, kur savo jėgas išbandė visi norintys apibėgdami vieną ratą ar rungtyniaudami 60 m bėgime.

Ir galiausiai dieną vainikavo medaliai, diplomai ir ledai.

Close Menu