Sportiškiausia vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Sportiškiausia vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“

Nuo liepos 19 d. (visą savaitę) Šakių sporto klube „Audra“ vyko antroji vaikų vasaros sporto stovykla „Audringieji“, kurią šįkart iš dalies finansavo Šakių rajono savivaldybė.

Šios stovyklos tikslas – plėtoti vaikų socialiai prasmingą vasaros užimtumą per sportą ir pažintinius – edukacinius užsiėmimus, taip formuojant pozityvų vaikų požiūrį į fizinį aktyvumą, kaip geros sveikatos, savijautos ir pasitikėjimo savimi šaltinį.

Šįkart į stovyklą susirinko labai žingeidūs ir sportiški vaikai. Nepabūgę vasariškų karščių jie aktyviai įsitraukė į fizinę veiklą. Dieną pradėdavo pasikalbėjimais apie gerus darbus, apie praėjusios dienos veiklas ir įspūdžius. Vėliau sekdavo mankšta, žaidimai, estafetės, kurios vėliau persikeldavo į popietinį laiką klubo lauko aikštyne. Vyko pažintis su kovos menais. Vaikams dziudo/grappling užsiėmimai praplėtė kovos menų akiratį, nes galėjo ne tik per ekraną stebėti rodomas įvairių varžybų/čempionatų ištraukas, bet ir patys prie to tiesiogiai prisiliesti, išbandyti. Demonstruojamos technikos atlikimas iš šono dažnai atrodė labai paprastas, suprantamas, tačiau kai tekdavo visą tai atkartoti su savo „porininku“ – pindavosi ir kojos, ir rankos. Užtat gerų emocijų išties netrūko. O valanda su pareigūne Aušra Mockevičiūte prabėgo akimirksniu. Paskaitėlė apie saugų elgesį vandenyje, važinėjimą dviračiu ir paspirtuku priminė vaikams, kad visad turime būti atidūs, saugoti save ir kitus.

Stovyklos metu vaikams buvo suorganizuotos dvi išvykos: į Lukšius ir Plokščius. Lukšiuose vaikai aplankė Zanavykų muziejų, kur sudalyvavo polimerinio molio edukacijoje, vėliau pasivaikščiojo ir pasigrožėjo dvaro parku. Tuo tarpu Plokščiuose žygiuodami aplankė Šventaduobę, medinę Švč. Mergelės Marijos vardo bažnyčią, šalimais esančią apžvalgos aikštelę, pasibraidžiojo Vaiguvos upeliu, pasigrožėjo vaizdinga poilsiaviete šalia Nemuno ir ten išbandė esančius lauko treniruoklius, žaidimų aikšteles.

Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai užbaigė varžybomis, kurių metu turėjo varžytis su savo draugais ir įrodyti savo vikrumą, greitumą bei ištvermę. Visi stovyklos dalyviai buvo apdovanoti medaliais, diplomais ir prisiminimo dovanėlėmis.

Dėkojame stovykloms treneriams už turiningas veiklas, kavinei „Kiba“ už skanų maistą, MB „Kaguvava pramogos vaikams“ už pastatytą batutą, Aušrai Mockevičiūtei už priminimą apie saugią vasarą ir kantrybę atsakant į daugybę klausimų bei dovanėles, Zanavykų muziejaus edukatorėms už puikią edukaciją, Šakių autobusų parkui už saugias keliones. Visiems stovyklos vaikams už nuoširdumą ir šiltus apkabinimus. Tai tik parodo, kad visi einame tinkama linkme. Tad viliamės visų sulaukti jau rudenį sporto klubo „Audra“ užsiėmimuose.

Close Menu