Nuvilnijo puikios emocijos kovos menų varžybose

Nuvilnijo puikios emocijos kovos menų varžybose

Liepos 16 d., Šakių sporto klubas „Audra“ organizavo Kovos menų varžybas skirtas Šakių miesto daugiavaikių šeimų vaikams, socialinės rizikos vaikams ir jaunimui įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą „Sportinio užimtumo veiklos Šakių miesto socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams“. Tai atkeltas renginys iš žiemos laikotarpio, kai dėl paskelbto šalies visuotino karantino jo įgyvendinti negalėjome.

Vaikai labai noriai jungėsi į šias varžybAs, ne vien dėl to, kad norėjo smagiai ir aktyviai praleisti vieną vasaros pusdienį, bet jau buvo pasiilgę bendros sportinės veiklos, bendro pasivaržymo tarpusavyje su savo draugais. O puiki nuotaika ir plačios šypsenos tik įrodė, kad sportą jie tikrai labai myli.

Dieną pradėjome prisistatymu, nes ne visi vaikai vieni kitus pažinojo, tad kad būtų drąsiau – visad smagu žinoti savo draugų vardus. Taip pat vaikams pasiūlėm prisiminti kokius paskutinius gerus darbus yra nuveikę namuose ir juos pristatyti visiems. Tai buvo puiki įžanga prieš pradedant aktyvią veiklą.

Po trumpo apšilimo ir susiskirstę į nedideles grupeles pagal amžių, pradėjome varžybas. Šįkart pasirinkome SUMO stilių. Tikslas buvo suėmus kamuolį, jo neatiduoti savo priešininkui, taip iškovojant pergalę. Išties nebuvo lengva, karštis darė savo, prakaitas net varvėjo, bet noras nugalėti buvo dar didesnis. Vaikai buvo nusiteikę kovingai, tad buvo smagu stebėti juos tarpusavyje taip besivaržančius ir girdėti net skanduojantį draugų palaikymą. Pasibaigus varžyboms vadovas Tautvydas dar trumpai papasakojo apie kovos menus ir pademonstravo keletą metimų, o netikėtai atskridęs vabzdys dar ir atkreipė visų poilsiautojų dėmesį, tad buvo smalsiai stebėtas.

Po skanių pietų ir trumpo pasivaikščiojimo veiklą tęsėme lauke, kur buvo galima pasikarstyti ant sportinio gimnastikos įrenginio, ten pat pasisupti. Juk po kovų jie tikrai to buvo verti.

Renginio diena užbaigėme apdovanojimais: diplomų ir medalių įteikimu. Visi jautėsi jų nusipelnę, tad labai džiaugėsi. Tą įrodė vaikų šypsenos, šilti, jaukūs apkabinimai.

Dėkoju renginio savanoriams/vadovams: Tautvydui, Kęstučiui, Kristinai ir Julijai.

Close Menu