Daugiavaikių šeimų, socialinę atskirtį patiriančių vaikų ir jaunimo stovykla Palangoje

Daugiavaikių šeimų, socialinę atskirtį patiriančių vaikų ir jaunimo stovykla Palangoje

Birželio 28 d. – liepos 02 d. Šakių sporto klubas „Audra“ bendrai įgyvendinantis Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą „Sportinio užimtumo veiklos Šakių miesto socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams“ (08.6.1-ESFA-T-927 Spartesnis vietos plėtros strategijų įgyvendinimas), suorganizavo vasaros stovyklą daugiavaikių šeimų vaikams, socialinės rizikos vaikams ir jaunimui Palangoje. Tai jau trečioji stovykla Palangoje skirta Šakių miesto vaikams.

Mūsų, organizatorių, stovyklos tikslas buvo – laimingi, laisvi ir sportiški vaikai. To siekėme visas penkias stovyklos dienas.

Jau pirmąją atvykimo dieną vaikai pirmiausia buvo supažindinti su stovyklos taisyklėmis, vėliau aplankėm Palangos tiltą, suvalgėme ledų, aktyviai žaidėme žaidimus sporto salėje ir vakarą ne ką mažiau aktyviai praleidome pajūryje, kur be žaidimų norintieji pasimėgavo gaiviomis ir be galo šiltomis Baltijos jūros bangomis.

Antrą stovyklos dieną pradėjome rytine treniruote pajūryje (estafetės, rungtys, imtynės) + maudynės jūroje. Popietę tęsėme 4 val. žygiu po Birutės parką. O ten tiek daug visko galima nuveikti ir pamatyti. Teko visiems labai pasistengti ir sulipti ant įspūdingo kelmo (čia pasireiškė vaikų draugiškumas, pagalba kitam, tikslūs paskaičiavimai), lygiai tos pačios savybės buvo pritaikytos ir visiems susėdant ant vieno suolelio. O kur dar įdomus pokalbis su netikėtai sutikta raitąja policija, aplankytas Birutės kalnas ir galiausiai išrinktas pats gražiausias, originaliausiai papuoštas ir įspūdingiausiai pristatytas kankorėžis. Atrodo paprasta, bet išties ne taip ir lengva. Nors vaikų sumanumo taip pat netrūko.

Trečiosios stovyklos pirmasis pusdienis buvo aktyviai praleistas pajūryje sportuojant, žaidžiant judriuosius žaidimus, besimaudant. Popietė skirta orientaciniam žaidimui, kurio metu pasiskirstę į komandas pagal gautas 10 fotografijų turėjo kuo greičiau surasti ieškomus objektus ir prie jų nusifotografuoti. Nuotraukų originalumo netrūko ir čia. O įspūdžių gausa neišpasakyta. Už puikiai įvykdytas užduotis laukė pasmaližiavimas ledais, judrieji žaidimai salėje ir mąstyti priverčiantis žaidimas “Mafija” pajūryje.

Ketvirtoji diena nors tai varžybų ir rungčių diena, bet jėgų vis dar pakako ir mūsų žygiams. Po intensyvios sportiškos ir azartiškos pirmos dienos pusės, po pietų spėjome aplankyti Palangos botanikos sodą, užkopti į Palangos bažnyčios bokštą (apžvalgos aikštelę), pasigrožėti ir pasiklausyti grojančių fontanų.

Tačiau visi geri dalykai kažkada ima ir pasibaigia, kaip ir ši, deja, jau paskutinė stovykla Palangoje.

Šįkart stovyklavo 20 vaikų: nuostabių, draugiškų, imlių, nuolat besišypsančių ir padedančių vieni kitiems. Paskutinę dieną vaikams buvo įteikti stovyklos dalyvio diplomai, išrinkti daugiausiai stovyklos metu pliusų surinkę vaikai ir apdovanoti prisiminimo dovanėlėmis, taip pat už įvairius sportinius ir ne tik pasiekimus, nudžiuginti įvairiaspalviais kamuoliukais, žibintuvėliais, gertuvėmis.

Dėkoju stovyklos vadovams/savanoriams: Tautvydui, Rugilei, Danielei ir Kęstučiui. Bendraudami, draugaudami, mokindami Jūs save atidavėte vaikams nuo iki.

Pavargę? TAIP!!! Laimingi? TAIP!!! O mums nieko daugiau ir nereikia.

Daugiavaikių šeimų vaikai, socialinę atskirtį patiriantys vaikai ir jaunimas jau nuo rugsėjo mėn. yra kviečiami prisijungti į NEMOKAMUS užsiėmimus sporto klube „Audra“. Daugiau informacijos tel.nr. 8 600 19500

Close Menu