Stovykla senyvo amžiaus žmonėms ir neįgaliesiems Palangoje (2)

Stovykla senyvo amžiaus žmonėms ir neįgaliesiems Palangoje (2)

Rugsėjo 7 – 11 d. Šakių sporto klubas ‚Audra“ organizavo sporto stovyklą senyvo amžiaus žmonėms ir neįgaliesiems Palangoje, įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą „Sportinio užimtumo veiklos Šakių miesto socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams“.

Visas penkias stovyklos dienas senjorai ir neįgalieji leido gana aktyviai. Nors oras nieko gero nežadėjo jau pirmąją stovyklos dieną, tačiau kaip viena stovyklos dalyvė teigė „Nėra blogo oro – yra tik nusiteikimas“, tad oras netrukdė sportinei veiklai. Stovyklautojai jau tradiciškai pirmąją dieną aplankė Palangos tiltą, „pasimatė“ su jūra, pasivaikščiojo Basanavičiaus gatve, pasigrožėjo Tiškevičių alėja, Palangos koncertų sale. Būtent šio pasivaikščiojimo metu savanoriai įvertino stovyklautojų fizinį pasiruošimą ir pajėgumą, tad visos kitos veiklos buvo atsižvelgiamos į grupės bendrą pasiruošimą.

Stovyklautojai dalyvavo įvairių mankštų užsiėmimuose. Buvo pravestas balansinių pratimų kompleksas, lavinamos judesių koordinacijos, pusiausvyros ir lankstumo fizinės ypatybės. Suorganizuotas Šiaurietiško ėjimo užsiėmimas (žygis pajūriu (5 km)) ir jo metu stovyklautojai susipažino su pagrindinėmis ėjimo metodikomis, mankštomis. Daug teigiamų emocijų suteikė ir juoko joga (specialiųjų pratimų kompleksas suderintas su specialiu ir netradiciniu kvėpavimo būdu (dirbtino ir ar natūralaus juoko forma), kurią mielai sutiko pravesti „Savęs pažinimo studijos“ trenerė Daiva. Dalyvavo labai „gilioje“ paskaitoje „Šeima kaip sistema“ (lektorė J.Arštikaitienė), kurios metu dalyviams buvo pasakojama apie sąmonės ir pasąmonės galią, jos įtaką šeimos institutui ir gerbūviui. Taip pat išbandė kvėpavimo ir garso terapiją. Daug laiko leido pasivaikščiojimų metu: aplankė Palangos oranžeriją, botanikos parką, ištvermingiausi įkopė į Birutės kalną, išvaikščiojo Palangos Birutės parką. Taip pat dalyvavo labai įdomioje pažintinėje potyriminėje edukacijoje Gintaro muziejuje „Gintaro  savybės“, kurio metu susipažino su gintaro susiformavimo istorija, savybėmis, gydomosiomis galiomis.

Paskutinę stovyklos dieną visiems dalyviams buvo įteikti pažymėjimai liudijantys dalyvavimą sporto stovykloje Palangoje. Pats aktyviausias, linksmiausias ir rimčiausias stovyklos dalyvis buvo apdovanotas prisiminimo medaliais. Taip pat aptartos stovyklos stipriosios ir silpnosios pusės, vyko refleksija.

Dėkojame stovyklos savanoriams: Renatui, Jolantai, Julijai ir Sauliui. Jūs buvot nuostabūs!!!

Dėkoju ir stovyklautojams už susiklausymą, buvimą drauge, už gražius žodžius ir įvertinimą.

Jūsų įsimintiniausios refleksijos:

  • „Labai nenorėjau vykti į stovyklą, vaikai įkalbėjo. Lygiai taip pat, kaip nenorėjau vykti, dabar nenoriu išvykti iš stovyklos“.
  • „Man labai patiko. Visas dienas buvome intensyviai užimti, tad neturėjome laiko galvoti apie gyvenimo rūpesčius. Nors fiziškai jaučiu nuovargį, tačiau dvasiškai esu labai pailsėjusi“.
  • „Galbūt galėjo būti geresnis oras – mažiau lietaus ir švelnesnis vėjas, o visą kitą labai patiko“.

 

KVIEČIAME senjorus ir neįgaliuosius į sportinius užsiėmimus sporto klube „Audra“ kiekvieną ketvirtadienį nuo 11.45 val. – 14.00 val. Užsiėmimai n e m o k a m i!!!

Daugiau informacijos tel. nr. 8 600 19500

Close Menu