Vasaros sporto stovykla Palangoje skirta daugiavaikių šeimų vaikams, socialinės rizikos vaikams ir jaunimui (2)

Vasaros sporto stovykla Palangoje skirta daugiavaikių šeimų vaikams, socialinės rizikos vaikams ir jaunimui (2)

Šakių sporto klubas „Audra“ įgyvendina Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą „Sportinio užimtumo veiklos Šakių miesto socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams“, kurio tikslas didinti socialinę atskirtį patiriančių Šakių miesto gyventojų socialinę integraciją.

Rugpjūčio 23 – 27 d. Šakių sporto klubas „Audra“ organizavo vasaros sporto stovyklą daugiavaikių šeimų vaikams, socialinės rizikos vaikams ir jaunimui Palangoje. Tai jau antroji stovykla šią vasarą skirta Šakių miesto vaikams.

Nors oras bandė mums „įrodyti“, kad vasara jau baigiasi, tačiau stovyklautojai savo entuziastingumu ir optimistiškumu, neleido tai minčiai užkariauti širdžių. Nes ne tik kad lankėsi paplūdimyje, kur buvo žaidžiami įvairūs judrieji žaidimai, estafetės, susipažinta su regbio sporto šaka, statytos pilys, rausti tuneliai, rinktos kriauklės, tačiau ne vieną ir ne du kartus vaikai galėjo džiaugtis pasinerdami į  šiltas Baltijos jūros bangas.

Dienos visad prasidėdavo rytine treniruote sporto salėje, kurioje vaikai daug judėjo, sportavo, varžėsi, imtyniavo, žaidė šaradas, stalo žaidimus, piešė ir diskutavo įvairiomis su sportu ir ne tik susijusiomis temomis. Džiaugiamės, kad labai aktyvią treniruotę atvyko pravesti Lietuvos dziudo čempionė Julija Smirnovaitė. Vaikams dar nežinantiems kaip atrodo dziudo treniruotė, kaip atliekami metimai, tai buvo pirmoji gan aktyvi pažintis su dziudo sporto šaka.

Stovyklos metu daug judėjome ne tik salėje. Labai daug laiko judesiui skyrėme ir gryname ore. Tinkama apranga ir avalynė neatbaidė galimybės išeiti pasivaikščioti net ir darganotą, lietingą ar vėjuotą popietę. Su vaikais jau pirmąjį vakarą suorganizavome žygį po Palangą: Basanavičiaus gatvė, grojantys ir šviečiantys fontanai ir vėlyvas pasivaikščiojimas po visai sutemusį paplūdimį garantavo saldų miegą. Stovyklos metu vaikščiojome po Palangos Birutės parką ir jo lankomus objektus, ten pat esančiuose tvenkiniuose pašėrėme anteles; įkopėme į Palangos Šv Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokštą, nuo kurio grožėjomės Palangos vaizdais; įsiminėme kur stovi Palangos skulptūra „Jūratė ir Kastytis“. Taip pat apsilankėme Palangos Gintaro muziejuje, kur dalyvavome patyriminėje-pažintinėje edukacijoje „Gintaro savybės“. Vaikai buvo labai smalsūs, daug klausinėjo, pasakojo, tyrinėjo, stebėjo. Daug emocijų sukėlė orientacinis žaidimas, kurio tikslas buvo surasti 8 nurodytus objektus ir prie jų nusifotografuoti.

Stovyklą užbaigėme padėkomis, šiltais apsikabinimais. Vaikai buvo NEREALŪS, stovykla buvo NEREALI.

Didelis AČIŪ IR stovyklos savanoriams: Rugilei, Linai, Tomui ir Tautvydui už organizuotus žaidimus, pokalbius, treniruotes, priežiūrą ir dalyvavimą bendroje veikloje. Jūs buvot šaunūs!!!

Ačiū Jums, tėveliai, dar kartą už pasitikėjimą!!! 

Visų daugiavaikių šeimų vaikų, socialinės rizikos vaikų ir jaunimo norinčio ne tik smagiai praleisti savo laisvalaikį, bet ir pasportuoti, sudalyvauti varžybose – lauksime sporto klube „Audra“ jau nuo rugsėjo 4 d.

Daugiau informacijos tel.nr. 8 600 19500

Close Menu