Tarptautiniam Bušido turnyre Šakiečių pergalės

Kovo 16 d. Vilniuje, „Siemens arenoje“, vykusiame tarptautiniame bušido turnyre „The Battle Field“ įtikinamą pergalę iškovojo Lietuvos kovotojų rinktinė. Mūsų šalies bušido meistrai laimėjo septynias iš devynių dvikovų, iš kurių dvejose jų pergalei pasiekti prireikė vos kelių akimirkų.    
        Lietuvos  rinktinę atstovavo ir du šakiečiai. Tai Šakių dziudo sporto klubo „Audra“ prezidentas Kęstutis Smirnovas ir Petras Markevičius, šiuo metu atstovaujantis Alytaus sporto klubą „Roninas“.
        Pirmas iš šakiečių kovoti išėjo P. Markevičius, kuris ringe ilgai  neužsibuvo. Sportininkams vos atsidūrus parteryje, šakietis „užsmaugė“ švedo Johano Antonssono kaklą, ir tokiu būdu iškovojo įtikinamą pergalę.

Nepilnas keturiasdešimt sekundžių truko ir kito šakiečio – Kęstučio Smirnovo kova, kurioje lietuvio pergalę teko pripažinti čekui Davidui Marcinai. Mūsiškis iškart po gongo įspūdingai pargriovė priešininką ir atliko firminį skausmingą veiksmą – rankos laužimą, taip priversdamas D. Marciną pasiduoti.

„Padariau, kaip buvau suplanavęs. Negalėjau rizikuoti per ilgai kovodamas, todėl stengiausi laimėti kuo greičiau. Praeitoje dvikovoje rinkausi kitokią taktiką – viską išsprendžiau pabaigoje. Kartais tenka pakeisti techniką, išbandant ją kita. Treniruojamės daug, norėdami gerai pasiruošti kovai“, – minutės netrukusią dvikovą komentavo jos laimėtojas.

Šiuo metu sportininkas baigia magistro studijas Vytauto Didžiojo universitete, taip pat yra įsitraukęs į politinę veiklą. Jis vadovauja Liberalų ir centro sąjungos partijos Šakių skyriui, yra išrinktas į Savivaldybės tarybą, o rudenį mėgins kandidatuoti Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose. Pasak K. Smirnovo: – „Nuo sporto nenutolstu. Formą palaikysiu toliau, o jeigu pakvies kovoti – stengsiuosi džiuginti žiūrovus.“

Už paramą ir pagalbą ruošiantis varžyboms, K.Smirnovas dėkoja: Mocevičiaus firmai „GINALAS“, „STIHL“, UAB TechCom“, UAB „Aletovis“ ir VšĮ „Greitosios medicinos stočiai“.

 

daugiau inf. www.bushido.lt

su varzovu.jpg

Close Menu