Šakių dziudo sporto klube „Audra“ vyko jogos užsiėmimas

Š.m. rugsėjo 18 d. Šakių dziudo sporto klube „Audra“ vyko jogos užsiėmimas, kuriuo susidomėjo labai daug šakiečių. Šį jogos užsiėmimą vesti atvyko Lietuvos jogos asociacijos pirmininkas Vytis Zabulėnas, kuris supažindino su šiuolaikinės jogos praktika bei paskaitė teorinę paskaitą- kaip remiantis jogos žinioms visokeriopai stiprinti fizinę, psichinę ir dvasinę žmonių sveikatą, propaguoti sveiką gyvenimo būdą.

 Joga praktikuoti gali kiekvienas. Tam nereikia specialios įrangos ar drabužių – tik stipraus troškimo tapti sveikesniu, noro realizuoti savo siekius gyvenime. Jogos pozos (asanos) mankština kiekvieną kūno dalį, ištempia raumenis ir sąnarius, stuburą ir visą griaučių sistemą, suteikdamos joms tonuso. Asanos daro poveikį ne tik išoriniam kūnui, bet ir vidaus organams, nervų ir endokrininei liaukų sistemoms, palaiko jas sveikas. Atpalaiduodamos fizinę ir psichinę- mintyse esančią įtampą, asanos išlaisvina ir didelius kiekius energijos. Jogos kvėpavimo pratimai, papildo kūną energija ir padeda kontroliuoti protą, suteikdami šviežumo ir ramybės pojūtį. Praktikuojant pozityvų mastymą ir meditaciją, padidėja koncentracija, proto aiškumas ir galia.

 Joga yra seniausia asmeninio tobulėjimo sistema, apimanti kūną, protą ir sielą. Senovės jogai turėjo gilų žmogaus tikrosios prigimties suvokimą ir žinojo, ko žmogui reikia, kad gyventum harmonijoje su savimi ir supančia aplinka. Turint omenyje abipusį kūno ir proto ryšį, jogai suformulavo unikalų šios pusiausvyros palaikymo metodą – metodą, kuris apjungia visus judesius, reikalingus palaikyti fizinei sveikatai, kvėpavimo ir meditacijos technikas, kurios užtikrina proto ramybę.

Susidomėjusius kviečiame registruotis į sekantį jogos užsiėmimą, kuris vyks rugsėjo 25 d. 10 val. ir 12 val. Šakių dziudo sporto klube „Audra“.

Jogos užsiėmimai vyksta kiekvieną sekmadienį.

(Registracija tel. 8 656 72400)

Close Menu