Ištvermės varžybos!!!

Ištvermės varžybos!!!

Spalio 26 d., Šakių sporto klube „Audra“ vyko Bendro fizinio pasirengimo varžybos skirtos Šakių miesto daugiavaikių šeimų vaikams, socialinės rizikos vaikams ir jaunimui įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą „Sportinio užimtumo veiklos Šakių miesto socialinę atskirtį patiriantiems gyventojams“.

Puiki nuotaika, plačios šypsenos puošė visų dalyvių veidus. Vaikai jau buvo pasiilgę bendros sportinės veiklos, bendro pasivaržymo tarpusavyje su savo draugais.

Varžybas pasveikinimo žodžiu atidarė klubo prezidentė Gintarė Bubnytė-Smirnovienė, kuri palinkėjo ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir pasivaržyti su pačiu savimi, savo ištverme ir galimybėmis.

Pasiskirstę grupelėmis pradėjome veiklos numatytą pilną dieną. Vieni vaikai pradėjo ruošti „nindzių trasą“ (ištvermei ir greičiui), o kiti atliko kūno kompozicijos analizę, kurios dėka vaikus supažindinome su gautais rodikliais, jų reikšmėmis (vėliau pasikeitė vietomis).

Po trumpo apšilimo pradėjome varžybėles. Rungčių metu vaikai turėjo pademonstruoti savo greitumą, vikrumą ir susikaupimą. Buvo ir taip, kad teko rungtį „nindzių trasą“ pakartoti dėl vienodų laiko rezultatų, bandant išsiaiškinti geriausią, tačiau emocijų netrūko, vyko draugiškas palaikymas.

Vėliau veiklą perkėlėme į lauką. Vis dar nešaltas oras leido aktyviai dieną tęsti sporto aikštyne, kur ne tik buvo mėtomas kamuolys į krepšinį, tačiau išbandytas ir gimnastikos įrenginys. Čia vaikai atliko vieną iš sunkiausių varžybų užduočių – kybojimas, tai kova su pačiu savimi. Ištvermė ir susikaupimas daugeliui padėjo pasiekti puikių rezultatų, kuriais liko nustebinti net patys vaikai.

Bendro fizinio pasirengimo varžybas užbaigėme apdovanojimais: medalių ir diplomų įteikimais. Visi renginio dalyviai buvo pagirti už tam tikrose srityse pademonstruotus savo gebėjimus. Džiugu, kad vaikai vis dar nori aktyviai sportuoti.

Dėkojame savanoriams prisidėjusiems prie veiklų organizavimo.

Close Menu