Tarptautinis moksleivių dziudo čempionatas Kaune, skirtas Laisvės gynėjų dienai paminėti

Tarptautinis moksleivių dziudo čempionatas Kaune, skirtas Laisvės gynėjų dienai paminėti

Sausio 11 d. Garliavoje vyko Kauno rajono Tarptautinis moksleivių dziudo čempionatas, skirtas LAISVĖS GYNĖJŲ dienai paminėti ir dziudo pradininko Lietuvoje ANTANO STASIO BUBNELIO atminimo taurei laimėti, kuriame dalyvavo apie 200 kovotojų iš įvairių Lietuvos miestų.

Tai pirmosios jaunųjų sportininkų varžybos šiais metais po Kalėdinių atostogų. Šįkart sporto klubą „Audra“ atstovavo trys sportininkai: Rūta Kulikauskaitė (8 m.), Samanta Prapuolenytė (10 m.) (mergaitės kovojo U-13 iki 36 kg svorio kategorijoje) ir Mykolas Prapuolenis (10 m.) kovojęs U-12 iki 36 kg svorio kategorijoje, kurių dar nespėjo pakirsti ligos. Po pusės metų pertraukos sportininkė Rūta iškart visu pajėgumu ant tatamio kibo į atlapus Lietuvos čempionėms. Samanta kovoja ne tik su savimi, bet ir su startiniu drugiu, kuris vis dar plazda krūtinėje. Abi merginos turėjo po keletą progų išbandyti savo jėgas ir užėmė 5-tą ir 6-tą vietas. Mykolas Prapuolenis į pusfinalį įsiveržęs galingu ippon’u bei nusileidęs čempionui, užėmė garbingą 5/6-tą vietą.

Anot trenerio Tautvydo Antanaičio (paruošusio sportininkus varžyboms), tikras kovotojas niekada nepasiduoda, kad ir kiek kartų suklupęs jis keliasi ir juda toliau.

 
Close Menu