Atviras kalėdinis dziudo turnyras Šakių sporto klube „Audra“

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą

Š.m. gruodžio 21d., Šakių sporto klube „Audra“ vyko atviras kalėdinis dziudo turnyras, kuriame dalyvavo svečiai iš Marijampolės ir Kauno. Susirinko per penkiasdešimt sportininkų. Šio turnyro tikslas populiarinti dziudo sporto šaką moksleivių tarpe, kelti sportuojančių meistriškumą ir palaikyti draugiškus santykius su kitais sporto klubais.

Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė sporto klubo „Audra“ prezidentė Gintarė Bubnytė-Smirnovienė, taip pat dziudo sporto trenerė-mokytoja Neringa Žebrauskienė, kuri ir atidarė kalėdinį dziudo turnyrą.

Rugsėjo-gruodžio mėnesiais klubas vykdė neformaliojo vaikų švietimo programas, tad turnyre dalyvavo ir kovos menų programos visų grupių dalyviai, kur visi norintys galėjo išbandyti savo jėgas ne tik tarpusavyje, bet ir su sportininkais iš kitų sporto klubų.

Dziudo turnyras buvo atidarytas sporto klubo auklėtinių pasirodymu. Varžybos prasidėjo mažiausiųjų kovomis. Jautėsi įtampa ir girdėjosi palaikymo šūksniai, nes tai buvo pirmosios pradedančiųjų grupės vaikų varžybos. Pirmąsias prizines vietas skirtingose svorio kategorijose iškovojo Tajus Kazlauskas (22kg), Danielius Murauskas (27kg), Adomas Ūsas (34kg), antrosios vietos atiteko Danieliui Duobai (22kg), Danieliui Žilioniui (27kg) ir Elijui Venckūnui (34kg), o trečiosios vietos – Gustui Kazlauskui (27kg) ir Mykolui Prapuoleniui (34kg). Estelai Stankaitytei (30kg) atiteko pirmoji vieta.

Mergaičių tarpe puikiai pasirodė Karolina Saukaitytė (44kg) ir Gintarė Ambrazevičiūtė (57kg) – jos pasipuošė aukso medaliais.

Vaikinų tarpe savo svorio kategorijose pirmosiomis vietomis džiaugėsi Adolfas Preisas (38 kg), Vakaris Saukaitis (60 kg), Mantas Stanaitis (73 kg). Sidabro medalius iškovojo Edvinas Klimovas (24 kg), Juozas Bastys (27 kg), Rokas Kažėmikaitis (30 kg), Adas Kazlauskas (38 kg), Ignas Žekonis (55kg), Dovas Stankaitis (35 kg), Deimantas Lažauninkas (34 kg), Augis Povilaitis (66 kg), Donatas Klimovas (73 kg). Ir garbingos trečiosios vietos atiteko Modestui Kluoniui (+34 kg), Nojui Dražbai (27 kg), Lukui Tamuliui (55 kg), Augustui Stonkui (34 kg), Aronui Klimašauskui (73 kg), Mariui Juočiūnui (81 kg).

Lapkričio mėnesį, kovos menų užsiėmimų dalyviai laikė balto diržo (6 KYU) egzaminą, tad prieš apdovanojant turnyro nugalėtojus, visiems išlaikiusiems egzaminą sportininkams, Šakių JKSC dziudo imtynių mokytoja Neringa Žebrauskienė įteikė išlaikyto diržo pažymėjimus ir budo pasus.

Visi varžybų dalyviai buvo apdovanoti medaliais, diplomais ir prizais, už kuriuos dėkojame LR Seimo Jaunimo ir Sporto komisijos pirmininkui Kęstučiui Smirnovui.

Varžybų organizatoriai dėkoja VšĮ Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojams už medicininę pagalbą varžybų metu.

Šiuo kalėdiniu turnyru užbaigėme šių metų neformaliojo vaikų švietimo vykdytas programas ir kviečiame visus moksleivius registruotis į kitais metais vėl vyksiančias kovos menų ir treniruoklių salės užsiėmimų programas. 

Close Menu