Lietuvos dziudo čempionate – trys šakiškių pergalės

Spauskite, kad pažiūrėtumėte originalą 

Lapkričio 4-5 dienomis, Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro salėje, vyko Lietuvos mokinių jaunių, jaunučių ir vaikų dziudo čempionatas, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Lietuvos dziudo federacija kartu su Šakių sporto klubu „Audra“. Dvi dienas vykusiose varžybose dalyvavo 500 pačių stipriausių dziudo sportininkų iš visos Lietuvos.  

Čempionato atidarymo ceremonijoje po sugiedotos Tautiškos giesmės sveikinimo žodžius varžybų dalyviams ir žiūrovams tarė susirinkę svečiai: LR seimo narys, LR Seimo Jaunimo ir Sporto komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, Šakių jaunimo kūrybos ir sporto cento direktorės pavaduotoja Rima Mozūraitienė, Šakių sporto klubo „Audra“  prezidentė  Gintarė Bubnytė-Smirnovienė, Šakių jaunimo kūrybos sporto centro, Šakių sporto klubo „Audra“ mokytoja-trenerė Neringa Žebrauskienė bei Šakių sporto klubo „Audra“ steigėjas Algirdas Kazlauskas. Sportininkams linkėta ištvermės, teisingų ir saugių kovų, gražių metimų, o žiūrovams – smagiai ir prasmingai praleisti laiką palaikant savo mylimus sportininkus.

Geriausiai čempionate pasirodė ir pirmąją vietą iškovojo Karolina Saukaitytė (44 kg), trečioji vieta atiteko Vakariui Saukaičiui (60kg).Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti atitinkamo laipsnio medaliais ir diplomais.

Aukso medaliu pasipuošė ir buvusi Šakių sporto klubo „Audra“, JKSC trenerio-metodininko Kęstučio Smirnovo auklėtinė Aida Vasiliauskaitė (70 kg). Ji savo svorio kategorijoje buvo nepralenkiama.

Sportininkus varžyboms paruošė Šakių JKSC, Šakių sporto klubo „Audra“ dziudo imtynių mokytoja-trenerė Neringa Žebrauskienė.

Šių varžybų tikslas skatinti mokinius sistemingai sportuoti, ugdyti garbingos kovos ir kilnaus elgesio nuostatas, populiarinti tarp mokinių dziudo sportą, ieškoti gabių, talentingų vaikų ir sudaryti jiems sąlygas tobulėti ir siekti aukštų rezultatų.

Varžybų organizatoriai dėkoja VšĮ Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojams už medicininę pagalbą varžybų metu.

Rugsėjo-gruodžio mėn. vykdomas LMNŠC finansuojamas projektas „Sveikatingumo ir fizinio aktyvumo užsiėmimai sporto klube „Audra““, kurio metu siekiama populiarinti fizinį vaikų aktyvumą įvairiuose sportiniuose užsiėmimuose (treniruotėse, varžybose, turnyruose, čempionatuose), taip stiprinant jų fizinį aktyvumą, sveikatą ir gerovę.

Kviečiame visus norinčius vaikus ir jaunuolius prisijungti prie sportinės veiklos – linksmai, prasmingai ir sveikai praleisti savo laisvalaikį!

Close Menu